Kuzey Kore’de insani kriz kapıda. Kötü haberler peş peşe geliyor

Kuzey Kore’de insani kriz kapıda. Kötü haberler peş peşe geliyor
Dünya pandemide normale dönerken Kuzey Kore’den kötü haberler gelmeye devam ediyor. Ülkede korona virüs kaynaklı ilk ölümlerin gerçekleştiği duyuruldu.

İlk Kovid-19 vakasının saptandığı Kuzey Kore''de, resmi Kore Merkezi Haber Ajansının (KCNA) haberine göre, 6 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Söz konusu 6 kişiden birinde, Kovid-19''un Omicron varyantı tespit edildi. Ülkede, nisan sonundan bu yana yüksek ateşi olan 350 bin kişiden 162 bin 200''ü sağlığına kavuşurken, 187 bin 800''ü tecrit edildi.

KİM''DEN ''SALGINI ÖNLEYEMEDİNİZ'' AZARI
Kuzey Kore''de yalnızca dün 18 bin kişide yüksek ateş belirtisi görülürken, bunlardan kaçının Kovid-19 hastası olduğuna dair bilgi paylaşılmadı. Bu arada KCNA''nın haberinde, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un''un dün acil salgın önleme merkezini ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldığı ifade edildi. Kim''in burada yetkilileri, salgını önleyemedikleri için eleştirdiği bilgisi paylaşıldı.

HALK AŞILI DEĞİL, İNSANİ KRİZ OLABİLİR
Sağlık sistemi çok da iyi olmayan ve halkın Covid-19''a karşı aşılanmadığı Kuzey Kore''de büyük bir salgın yaşanması insani krize yol açabilir.

ACİL DURUM İLAN EDİLDİ
Tespit edilen vakaların ardından ülkede "acil durum" ilan edilirken, aralarında Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, üst düzey yetkililerle salgını görüştüğü toplantının ardından salgının yayılmasını önlemek amacıyla ülkedeki tüm il ve ilçelerde "sokağa çıkma yasağı" uygulanması çağrısı yapmıştı.

İlgili Haberler