Mars ile ilgili flaş gerçek ortaya çıktı. Araştırmacılar resmen duyurdu

Mars ile ilgili flaş gerçek ortaya çıktı. Araştırmacılar resmen duyurdu
Arkansas Uzay ve Gezegen Bilimleri Merkezi’nden araştırmacılar tarafından yürütülen çalışmada, Mars'ta bulunan suyun sanıldığı kadar yaygın olmadığı bildirildi.

Bilim insanları, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği açıklama ile Mars'ta su bulunduğunu tüm dünyaya ilan etmişti. Ancak Mars'ta çalışmalarını devam ettiren bilim insanlarının Mars'taki su miktarı ile ilgili endişeleri olduğu öğrenildi. 

Popular Science'de yer alan habere göre Arkansas Uzay ve Gezegen Bilimleri Merkezi’nde gerçekleştirilen çalışmada, Mars'taki su miktarının daha önceden düşünüldüğü kadar fazla olamayacağı aktarıldı.

Araştırmacılar, merkezin Mars canlandırma odasında yürütülen deneylerden toplanan tuzlu su buharlaşma oranlarına ait veriler ile gezegenin küresel hava dolaşım modelini birleştirerek, gezegen çapında tuzlu suların nerede en fazla bulunabileceğini gösteren bir harita oluşturdular.

SUYUN NEREDE ARANACAĞI KONUSUNDA YOL GÖSTERECEK

Tuzlu sular kaynamaya, donmaya ve buharlaşmaya saf suya kıyasla daha dirençli. Tuzlu suların bulunması, bilim insanlarının Mars’ta (eğer varsa) geçmişteki veya günümüzdeki yaşamı nerede aramaları gerektiğini ve nihayetinde gezegene giden insanların suyu nerede arayacaklarını gösterebilir.

Kaynak: Popular Science