Meral Akşener kürsüyü Doğu Türkistanlı genç kıza bıraktı Meclist TV yayını kesti

Meral Akşener kürsüyü Doğu Türkistanlı genç kıza bıraktı Meclist TV yayını kesti
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis gurubunda kürsüyü Doğu Türkistan Türkü Kaşgarlı Nursimangül Abdurraşid'e bıraktı. Çin zulmü yüzünden yaklaşık 4 yıldır ailesinden haber alamadığını belirten Nursimangül, kürsüye geldiğinde ise Meclis TV'nin yayını kestiği görüldü.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kürsüyü esnafa, vatandaşa bırakmayı gelenek haline getiren ve vatandaşın sesi olan Akşener, kürsüyü bu kez Doğu Türkistan'da yaşanan Çin zulmü mağduru Kaşgarlı Nursimangül Abdurraşid'e bıraktı.

Türkiye'de okuyan ve burada çalışarak kendine bir hayat kuran Abdurraşid yaklaşık 4 yıldır ailesinden haber alamadığını belirtirken Meclis TV İYİ Parti grup toplantısı canlı yayınını kesti.

Doğu Türkistanlı Nursimangül Abdurraşid'in ardından Meral Akşener'in tekrar kürsüye gelmesinin ardından Meclis TV yayına devam etti.

"DÜNYA BUNA NASIL SUSUYOR?"

Akşener'in kürsüyü bıraktığı ve Meclis TV'nin yayını kestiği anlarda Nursimangül Abdurraşid şöyle konuşmuştu:

"Doğduğum topraklara faydalı bir evlat olmak için çok çalıştım. Bu uğurda Türkiyeye geldim. Mezun oldum ve şuanda prestijli bir firmada çalışıyorum. Fakat bu sevincimi ailemle paylaşamıyorum. Ailem toplama kamplarına götürdü. 4 yıldır haber alamıyorum. 3 ila 5 milyon kardeşimiz bu kamplarda esir tutuluyor.

Erkeklerimiz köle gibi çalıştırılırken kadınlarımız ise evlilik adı altında tecavüze uğruyor. Benim ailemin bu durumunun sebebi benim Türkiye’de bulunmam. Ailemin sesini 4 yıldır duymadım. Önünüze çıkan Doğu Türkistanlı soydaşlarımıza sorarsanız onlarda aynı şeyi söyler. 90 yaşında dedesi bu kamplarda olanlar var. Benim de çocuğum var. Bir an gözümün önünden ayrılsa ödüm kopuyor. Benim annem ve babam çocuklarımın hayatta olup olmadığını bilmeden ömürleri geçiyor.

Benim feryadım siyasi değil. İnsanca ailemle yaşamak istiyorum. Bu kamplardan ailelere ölü olduğu yönünde haberler sosyal medyada dolaşıyor. Çim her ne kadar üstünü örtmeye çalışsa da Çin’in Türk toplumlarına soykırım yaptığını gören araştırmacılar.

Dünya buna nasıl susuyor? Nasıl inanırım ben Müslüman'ların Türk'lerin kardeş olduğuna? Bu zulme hep birlikte dur demenizi istiyorum. Ben sözümü söyledim şimdi insanlıktan cevap bekliyorum"

İlgili Haberler