Yunanistan ordusu Meriç nehri kıyısına tanksavar hendekleri kazmaya başladı

Yunanistan ordusu Meriç nehri kıyısına tanksavar hendekleri kazmaya başladı
Yunanistan’ın Batı Trakya’daki Türkiye ile sınırını oluşturan Meriç nehri kıyısına tanksavar hendekler kazmaya başladığı ve uzunluğunun ise 135 kilometre olduğu belirtildi.

Türkiye ile Yunanistan arasında Ege Adaları gerilimi bir kez daha tırmandı.

Mayıs ayından bu yana artan gerilimde son gelişme, Türkiye''nin Efes-2022 tatbikatı sırasında konuşma yapan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın Yunanistan''a hitaben "Kendine gel. Türkiye adaların silahlandırılması konusunda uluslararası anlaşmaların kendine tanıdığı hakları kullanmaktan geri durmayacaktır" demesi oldu.

MERİÇ SINIRINA TANKSAVAR HENDEKLERİ KAZILMAYA BAŞLANDI

Söz konusu gelişmelerin ardından, Yunanistan ordusunun Batı Trakya''da sınır hattını oluşturan Meriç nehri kıyısına tanksavar hendekleri kazmaya başladığı belirtildi.

Batı Trakya''daki Dedeağaç ilinde yayın yapan evrosnews haber sitesinin aktardığına göre; Yunanistan ile Türkiye arasındaki Meriç sınır hattının Sofulu Köyü bölgesinde 12 yıldan bu yana belirli aralıklarla devam eden Silahlı Kuvvetler tarafından tanksavar hendeğin yapım çalışmalarına yoğun bir şekilde hız verildi.

Bölgede onlarca askeri kamyon ve iş makineleri çalışmalarına aralıksız devam ederken bu hareketliliğin Dedeağaç (Evros) ili ile Kumçiftliği köyleri arasındaki ulaşımı sağlayan karayolundan rahatlıkla gözlemlendiği aktarıldı.

TAM 135 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA...

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri tarafından inşa edilen tanksavar hendeğin kara sınırı boyunca, uzunluğunun 135 kilometre genişliğinin ise 32 metre ve derinliğinin ise 7 metre olduğu kaydedildi.

Yunanistan''ın bu askeri hareketlilikle olası bir sıcak çatışmada Türkiye tarafından Kara Kuvvetlerinin Yunanistan tarafına geçmesinin engellenmesinin hedeflendiği vurgulandı.

İlgili Haberler