Mevlüt Çavuşoğlu, Çin'in Uygur Türklerine zulmünü kınayamadı

Mevlüt Çavuşoğlu, Çin'in Uygur Türklerine zulmünü kınayamadı
56. Münih Güvenlik Konferansı'nda Çin Dışişleri Bakanı ile bir görüşme yaptığını belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Doğu Türkistan'da yaşananlar ile ilgili, “Bu konuları uluslararası toplantılarda, Çin’in aleyhinde kullanmak isteyen ülkeler var” demesi dikkat çekti.

'56. Münih Güvenlik Konferansı' için bulunduğu Almanya'da Çin Dışişleri Bakanı ile bir görüşme gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Türkistan’da milyonlarca Uygur Türkü'nü toplama kamplarına dolduran Çin’in bu politikasına karşı ilginç ifadeler kullandı. 

“Bu konuları uluslararası toplantılarda, Çin’in aleyhinde kullanmak isteyen ülkeler var” diyen Çavuşoğlu, Türkiye o tür propagandalara katılmıyor. Konuyu siyasete alet eden ülkelerin propagandasının parçası olmak istemiyoruz” diye konuştu.

Çavuşoğlu'nun, Doğu Türkistan'da özellikle 'eğitim kampı' adı altında asimilasyon politikaları ile yüzlerce çocuğun beynini yıkayan ve milyonlarca Müslüman Uygur Türkü'nü çeşitli bahaneler ile hapishaneye gönderen Pekin yönetimini kınayamaması dikkat çekti. 

İlgili Haberler