MHP'li Milletvekilinden AKP'ye Kayseri eleştirisi!

MHP'li Milletvekilinden AKP'ye Kayseri eleştirisi!
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, katıldığı bir televizyon programında AKP'nin Kayserili yöneticilerinden gerekli ilgiyi görmediklerini ifade etti.

Baki Ersoy, "2014 yılında bizde 3 ilçe vardı. Sarıoğlan, Pınarbaşı ve Özvatan. Sarız da CHP'de olduğu için, MHP'ye verelim de MHP kazanabilir, biz kazanamayız mantığı ile belki de" dedi.

"Bir Talas'ı vermediler mesela, ben çok ısrar ettim" diyen Baki Ersoy, "Sayın Özhaseki'ye dedim ki, Talas'ı bize verin, Cumhur ittifakı'nda MHP aday çıkarsın, inanın bu Ankara'da sizin seçiminizi dahi etkiler. Kayseri'deki bu psikoloji sizin Ankara'daki seçiminizi dahi etkiler dedim. Bunu yapmayın, merkezde bize mutlaka bir yer vermenizi ben size ısrarla tavsiye ediyorum dedim. Sayın Özhaseki de 'Bunlara takılmamak lazım' dedi. Biz takılıyoruz Sayın Bakanım bu dediğimi dikkate alırsanız seviniriz dedim. Olmadı maalesef. Bu gün bizim haklılığımız şurada ortaya çıktı." 

"Keçiören'de Sayın Turgut Altınok Cumhur İttifakı Adayı yüzde 63 oy alıyor, Sayın Özhaseki Cumhur İttifakı Büyükşehir Adayı Keçiören'de yüzde 51 oy alıyor. 25 ilçenin 22'sini alacaksınız Büyükşehir'i kaybedeceksiniz. İstanbul'da da aynı şey geçerli. Artık eskisi gibi vatandaşlar bilinçsiz değil. Artık sosyal medya Türkiye'de önemli bir aktör. Bilgi yayılımı sürekli artıyor." şeklinde konuştu.

Baki Ersoy, "Bize Encümen vermiyorlar Kayseri'de, Cumhur İttifakı, Cumhur İttifakı" diyerek şunları söyledi: "İstanbul'da da MHP'in belediye başkanlığı yoktu. Silivri, Maltepe ve Beşiktaş'ı verdiler. Biz burada omuz omuza mücadele etmişiz. Sende gel deki şuraya bir adam ver şunu şöyle yap. Denetim kurulu üyelikleri yüzlerce daire başkanlıkları var. Biz demiyoruz ki eşimiz dostumuz, liyakat sahibi olmayan biri gitsin bu işi yapsın. Biz gidip de şu olmazsa diye bir tavrımız yok. Hiçbir şey vermeseler dahi, biz bunu talep etmekten ziyade onların düşünüp nezaketen MHP'liler, ülküdaşlarımız da çalıştılar demeliler. İl bazında bahsedersem bunun altından kalkamazlar. Encümene girdiler, daire başkanı oldular. Cumhur İttifakı'nın tabanında bir sorun olduğunu düşünmüyorum ama tavana geldiğiniz zaman Baki Ersoy benden daha fazla alkış alırsa diyor. Eline mikrofonu aldığı zaman daha etkin konuşursa. Biz zaten kazanıyoruz yüzde 70 olmaz 63 olur zaten kazanıyoruz. Yarın bir gün bunların önünü açarsak, mitingleri açarsak seçmen de 'bak o öyle ama bu da böyle' tanıtma imkanı sunarsak diye kafalarında bir kısım AK Partili kardeşlerimizin büyüklerimiz in soru işaretleri var. Biz nezaketli davranıyoruz. Liderimizin talimatları doğrultusunda çok ölçülü davranıyoruz. Boynumuz kıldan ince lider ne diyorsa o. Sizin de iyi niyetinizi görmediğimiz zaman AK Parti'nin Kayseri'deki yöneticileri için söylüyorum bu bizi üzüyor."