Milli fabrikayı korumak için vatandaş miting yapacak

Milli fabrikayı korumak için vatandaş miting yapacak
Tank Palet’in, Ethem Sancak ve Katar ortaklığındaki BMC’ye satılmasına yönelik tepkiler çığ gibi büyüyor. Yerli ve milli üretimi savunanlar, 19 Ocak Cumartesi günü Sakarya Gar Meydanı’nda, ‘Fabrikana Sahip Çık’ mitingi düzenleyecekler.

Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesine yönelik tepkiler çığ gibi büyüyor. Vatandaşların, ülkenin çeşitli yerlerinde düzenlediği protesto gösterilerine bir yenisi daha eklenecek. Sakarya Gar Meydanı’nda 19 Ocak Cumartesi günü işçiler ve milli üretimi savunanlar, Tank Palet'in, Ethem Sancak ve Katar ortaklığındaki BMC’ye satılmasını protesto edecek. ‘Fabrikana Sahip Çık’ adıyla düzenlenecek mitingde şu konulara dikkat çekilecek:

“TANK PALET ÖZELLEŞEMEZ”

“Alay Tankı’nı yapma imkanına sahip olan. 172 adet Leopard Tankı’nın modernizasyonunu yapan. 281 adet Fırtına Obüs’ü üreten, 140 adet yeni sipariş alan. 71 adet, obüslere mühimmat taşıyan araç üreten. Gece ve gündüz dürbünlerini üreten. 1.8 milyon metrekare arazisi bulunan. Dünyada ilk 5’te yer alan Tank Palet Fabrikası özelleşemez.”

İlgili Haberler