Mozart gemisinde hayatını kaybeden Azerbaycanlı mürettebatın cenazesi Bakü'ye ulaştı

Mozart gemisinde hayatını kaybeden Azerbaycanlı mürettebatın cenazesi Bakü'ye ulaştı
Nijerya açıklarında saldırıya uğrayan Mozart gemisinin mürettebatından Azerbaycan uyruklu Ferman İsmailov'un cenazesi, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye getirildi.

Azerbaycanlı mürettebatın cenazesi Bakü'de

THY'nin İstanbul-Bakü seferini yapan TK0332 sayılı tarifeli uçağıyla getirilen cenazeyi Haydar Aliyev Havalimanı'nda Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ile Azerbaycan Başsavcılığı yetkilileri ve İsmailov'un ailesi karşıladı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdullayeva, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, cenazenin ülkeye getirilmesi için Türkiye ile koordineli çalıştıklarını belirtti.

Abdullayeva, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun olaydan hemen sonra Azerbaycanlı mevkidaşı Ceyhun Bayramov'u arayarak taziye dileklerinde bulunduğunu ve bilgilendirdiğini hatırlatarak, "Vatandaşımızın cenazesinin Bakü'ye getirilmesinde yardımcı oldukları için Türkiye'ye teşekkür ediyoruz." dedi. İsmailov'un cenazesi, otopsinin ardından ailesine teslim edilecek.

MOZART GEMİSİ 23 OCAK'TA SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Liberya bayraklı "Mozart" gemisi, 23 Ocak'ta Nijerya'nın Lagos kentinin yaklaşık 180 mil açığında deniz haydutlarının saldırısına uğramıştı. Lagos'tan Güney Afrika'nın Cape Town kentine ilerleyen gemideki 19 kişilik mürettebattan 15'i kaçırılmış, Azerbaycan uyruklu İsmailov öldürülmüştü. Gemi, 3 personelle Gabon'un Gentil Limanı'na hareket etmişti.