Muhteşem bir cilt için bunları bol bol tüketin

Muhteşem bir cilt için bunları bol bol tüketin
Uzmanlar, güzel bir cilde sahip olmanın bakım ürünleri kadar tükettiğiniz besinlerle de ilgili olduğunu söylüyor. İşte uzmanlar tarafından güzel bir cilde kavuşmak için tüketilmesi önerilen besinlerin listesi...

Kış aylarına girilmesi ile birlikte ciltlerde de çatlaklar meydana gelmeye başladı. Bazı insanların cildinde yer alan sorunlara, bu çatlakların da eklenmesi ile önemli sorunlar ortaya çıkabiliyor. Uzmanlar, iyi bir cilde kavuşmak isteyen insanların bazı ürünleri daha fazla tüketmesi gerektiğini kaydediyor. Bol su içtiğinizden ve sağlıklı bir cilt diyeti yaptığınızdan emin olun. Tükettiğiniz besinler ne kadar sağlıklı olursa, cildiniz o kadar iyi görünür ve tam tersi de aynı şekilde doğrudur ki sağlıklı yemeye ne kadar az dikkat edersek, cildimizde o kadar fazla sorun görebiliriz.

Dahası, bazı sağlık uzmanları, beslenmenizde sağlıklı cilt için belirli yiyecekler eksik olduğunda, diğerlerinin daha da ciddi cilt sorunlarına neden olabileceğine inanıyor. 

Kendinizi aniden akne, egzama, sedef hastalığında bulabilirsiniz. Herhangi bir sayıda kronik cilt problemi doğrudan diyetle ilişkilendirilebilir.

BU YİYECEKLERİ BOL BOL TÜKETİN

Çoğu uzman sağlıklı bir cilt diyeti uyguladığınızdan emin olmanın en iyi yolunun dengeli

beslenmeye dikkat etmek olduğunu söylüyor.

Az Yağlı Süt Ürünleri

Sağlıklı bir cilt diyetinin en önemli bileşenlerinden biri A vitaminidir. Bunu elde etmek için en iyi kaynak az yağlı süt ürünleridir. Aslında uzmanlar cilt hücrelerimizin sağlığının diyetteki A vitaminine bağlı olduğunu söylüyor.

Böğürtlen, yaban mersini, çilek ve erik

Bu dört gıda arasındaki ortak bağlantı yüksek antioksidan içeriğidir. Yakın zamanda yayınlanan bir çalışmada, bu dört meyve en yüksek toplam antioksidan kapasitesine sahip oldukları görüldü. Sağlıklı bir cilt diyeti için bu yiyeceklerin faydaları oldukça fazladır.

Somon, ceviz, kanola yağı ve keten tohumu

Başlıkta ki yiyeceklerin hepsi temel yağ asitleri sağlar ve bu nedenle sağlıklı bir cilt diyetinin temel unsurlarındandır. 

Tam buğday ekmeği, tahıllar, hindi eti ve ton balığı 

Selenyum minerali tüm bu yiyecekleri sağlıklı bir cilt diyetinde önemli kılan bileşendir. Uzmanlar, selenyumun cilt hücrelerinin sağlığında önemli bir rol oynadığını söylüyor.

Yeşil çay

Bu içecek sağlıklı bir cilt diyeti ile ilgili herhangi bir açıklamada kendi başına bir kategoriyi hak ediyor. Bu faydalı içeceğin cilt sağlığı üzerine etkisi anlatmakla bitmez.

Su

Her gün içmeniz gereken tam miktar değişmekle birlikte sağlıklı bir cilt diyetinde oynadığı role kimse itiraz etmez.