Mustafa Latif Topbaş kimdir nereli ve kaç yaşında?

Mustafa Latif Topbaş kimdir nereli ve kaç yaşında?
BİM marketlerinin sahibi Mustafa Latif Topbaş en sık merak edilenler arasına girdi. BİM'in patronu Mustafa Latif Topbaş kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte tüm detaylar...

Mustafa Latif Topbaş kimdir, nereli ve kaç yaşında? Soruları sıkça araştırılıyor ve merak edilenler arasına giriyor. Türkiye'de indirim mağazacılığı yapan büyük bir market zinciridir. Mağaza sayısı ve yıllık ciro bakımından Türkiye'nin en büyük perakende kuruluşudur. Cüneyt Zapsu ve kardeşi Aziz Zapsu 1994 yıllarında BİM'i kurarken Mustafa Latif Topbaş da kurucu ortaklardan biriydi. Zapsu ailesi 2003 yılında BİM hisselerini satıp ortaklıktan çıktı. BİM'de ilk başta İdare Meclisi Başkan Vekili olarak görev yapan Topbaş, 2005 yılından itibaren İdare Meclis Başkanlığı, 2010 yılından itibaren ise İcra Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlendi. BİM 2005’te 496 milyon dolarlık piyasa değeri ile halka açıldı. BİM’in hedefi maliyetleri minimum seviyeye indirerek, tüketiciye en ucuz ürünü sunmaktı. Bu amaçla düşük gelirli mahallelerde mağazalaşmaya başlayan BİM, tüketicinin ilgisiyle bugün başarılı bir iş modeli haline geldi.


MUSTAFA LATİF TOPBAŞ KİMDİR

Mustafa Latif Topbaş 1944 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Ahmet Afif Topbaş’ın kardeşidir. Evli ve 4 çocuk sahibi olan Mustafa Latif Topbaş’ın kızı Fatma Topbaş, Sabri Ülker’in torunu Ali Ülker ile evlidir.

Kadir Topbaş ile bir akrabalığı var mı? Mustafa Latif Topbaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile hiçbir akrabalık ilişkisi yoktur.

Mustafa Latif Topbaş, Bahariye Mensucat A.Ş. adında tekstil sektöründe faaliyet gösteren aile şirketinin ortakları ve yöneticilerinden biri olarak 1961 yılında iş hayatına başlamıştır. İlerleyen zamanlar da muhtelif sanayi ve ticaret şirketlerinde kurucu ve idareci olarak görev yapmıştır.

Cüneyt Zapsu ve kardeşi Aziz Zapsu’nun 1994 yıllarında kurmuş oldukları BİM (Birleşik Marketler A.Ş)’in kurucu ortakları arasında Mustafa Latif Topbaş da yer almıştır. Burada İdare Meclisi Başkan Vekili olarak görev almıştır. 2005 yılından itibaren İdare Meclis Başkanlığı, 2010 yılından itibaren ise İcra Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir.

1996 yılında, Mustafa Topbaş, Ülker ailesi ile ortak Ak Gıda‘yı kurdu. Mustafa Latif Topbaş’ın kızı Fatma Topbaş, Sabri Ülker’in torunu Ali Ülker ile evlidir.

BİM’in hedefi maliyetleri minimum seviyeye indirerek, tüketiciye en ucuz ürünü sunmaktı. Bu amaçla düşük gelirli mahallelerde mağazalaşmaya başlayan BİM, tüketicinin ilgisiyle bugün başarılı bir iş modeli haline geldi. Zapsu ailesi 2003 yılında BİM hisselerini sattı. BİM 2005’te 496 milyon dolarlık piyasa değeri ile halka açıldı. 1994 yılında 21 mağaza ile işe başlayan BİM, 2013 yılında 2009 mağaza sayısına ulaştı.

BİM'İN AÇILIMI NEDİR? BİM'İN PATRONU

BİM'in anlamı Birleşik Marketler A.Ş’dir ve BİM kısaca bu açılımın kısaltılmış ifadesidir. 1994 yılında 21 mağaza ile işe başlayan BİM, 2013 yılında 2009 mağaza sayısına ulaştı.
BİM'in patronu Mustafa Latif Topbaş'tır.