Nuri Pakdil'in cenazesinde AKP kavgası

Nuri Pakdil'in cenazesinde AKP kavgası
Muhazakar kesimin yazarlarından Nuri Pakdil'in cenazesi, AKP'deki ayrışmayı bir defa daha gözler önüne serdi. İktidara yakın Yeni Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, bugünkü yazısında, Pakdil'in cenazesinde saf tutanları kaleme aldı.

İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, bugünkü “Mahalleyi bölmek için cenazelerden beslenenler!” başlıklı yazısında Nuri Pakdil’in cenaze töreninde saf tutanları kaleme aldı.

Ankara'da üst solunum yolu enfeksiyonu tedavisi gördüğü hastanede vefat eden muhafazakar kesimin yazarlarından Nuri Pakdil'in cenaze namazında, AKP'den istifa ederek parti kurma sürecine giren Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın ön safta olmasını eleştiren Karahasanoğlu,  “Nuri Pakdil vefat etti. Allah rahmet eylesin.. Cenaze namazı kılınıyor.. Yeni parti kurma çalışmaları devam eden arkadaşlar, ısrarla ön taraflarda saf tutuyorlar..” ifadelerini kullandı.

“YENİ PARTİ KURACAK OLAN ALİ BABACAN EN ÖNDE”

“Nuri Pakdil’in tanınırlığını kısıtlı bir çevrenin çok ötesinde milyonlara taşıyan, Cumhurbaşkanlığı makamında övgülere boğan.. Bunu yaparken de, CHP’lilerin salya sümük saldırılarını göğüsleyen.. AK Parti’nin üst düzey isimleri, biraz abartarak söyleyeyim, nerede ise görünmüyor” diyen Ali Karahasanoğlu yazısını şöyle sürdürdü:

“Yeni parti kuracak olan Ali Babacan en önde.. Bir yeni parti yetmiyormuş gibi , ikincisini kuracak olan Ahmet Davutoğlu en önde.. Bunlara eşlik eden Beşir Atalay en önde.. Saadet Partisi Genel başkanı Temel Karamollaoğlu en önde. Hani bilmesek, 'Hayatımızı Nuri Pakdil ile geçirdik, 50 yıllık dostuyuz' diye kendilerini tanıtacaklar.. Onlar kendilerini nasıl tanıtırlarsa tanıtsın.. Herkes, kimin yıllardır nerede durduğunu biliyor.. Kimlerin, kimlerle iş kotardığını biliyor.. Kimlerle kol kola olduklarını biliyor..”