O ilçenin başına talih kuşu kondu 'Taşı toprağı altın deyimi gerçek oldu'

O ilçenin başına talih kuşu kondu 'Taşı toprağı altın deyimi gerçek oldu'
Türkiye’de bir ilçenin başına talih kuşu konarken, taşı toprağı altın deyimi gerçek oldu.

Türkiye’nin birçok ilinde madencilik faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Madencilik sektörünün önemli kuruluşlarından Koza Altın tarafından yapılan açıklama bir ilçede heyecan yarattı.

26115426-hqdefault.jpg

Koza Altın tarafından yapılan açıklamaya göre dev şirket bölgede yoğun altın ve bakır madeni olduğu gerekçesiyle Ardahan’ın Göle İlçesi Büyük Altunbulak Köyü civarındaki sahada arama izni istedi.

Şirketten konuya ilişkin yapılan açıklamada Altın-Bakır Madeni Açık Ocak İşletmesi projesi ile ilgili ÇED sürecinin başlatıldığı duyuruldu.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nden maden arama faaliyetlerine ilişkin yapılan duyuruda “Ardahan ili Göle, ilçesi Büyük Altunbulak Köyü, S:200705420 Ruhsat Numaralı Saha mevkiindeki Koza Altın İşletmeleri A.Ş. tarafından yapılması planlanan S:200705420 Ruhsat No’lu Altın-Bakır Madeni Açık Ocak İşletmesi projesi ile ilgili olarak ARDAHAN Valiliğimize sunulan P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 16. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır.” denildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.