İncirlik savaş üssü!

İncirlik savaş üssü!
Suriye’de, Rusya’ya karşı gövde gösterisi yapan ABD, gelişmiş silahlarla donatılan hava gücünü Türkiye’de konuşlandırdı...

Org. Akar denetledi

Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’ın da denetleme yaptığı üsse cephane takviyesi sürüyor. IŞİD’e yönelik çok kapsamlı ve yoğun hava harekâtının günlerce sürmesi bekleniyor.

Hedef Cerablus hattı

Üsteki uçaklardan en dikkat çekeni F-15C’ler. Türkiye’nin 14 F-16 ile destek vereceği operasyonda hedef, IŞİD’in yığınak yaptığı Cerablus, Azez, Mare hattını temizlemek.

 

İncirlik savaş üssü!

İktidar çevreleri, kara operasyonunu yalanlarken hafta sonunda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın da denetleme yaptığı İncirlik Üssü’nde çok sayıda Türk- Amerikan uçağı hazırlık yapıyor. İncirlik’te ABD’ye ait 6 adet F-15C savaş uçağı, 12 adet KC-135 tanker uçağı, 11 adet MQ-1 Predatör, 12 adet A-10 Bombardıman uçağı ve 14 adet TSK’ya ait F-16 savaş uçağı bulunuyor.

Öte yandan hava operasyonlarının artarak devam edeceği bildirildi. 24 Temmuz’da ABD ile mutabakat sağlanmasından bu yana Suriye topraklarındaki IŞİD unsurlarına yönelik 10’dan fazla sayıda hava harekâtı gerçekleştirildi. Hava harekâtıyla vurulan 30’a yakın hedef Suriye’deki yerel unsurlardan elde edilen bilgiler ışığında belirlendi. Belirlenen koordinatlara ABD ile “çapraz teyit” mekanizması işletildikten sonra bomba atıldı. Hava harekâtının uluslararası koalisyonla eşgüdüm içerisinde devam ettirilmesinde sorun bulunmadığı vurgulandı.