O ilin derelerinde altın akıyor Duyan oraya koştu

O ilin derelerinde altın akıyor Duyan oraya koştu
Bir ilimizin derelerinden altın aktığı haberi altın avcılarının derelerin etrafında çadır kurmasına neden oldu. Yanlış duymadınız bu derelerden her gün gram gram altın çıkarmak mümkün.

Hiçbir yatırım yapmadan altın kazanmayı kafaya koyan birçok altın avcısı malzemelerini toplayarak derelerin etrafında yer kapmaya başladı. Öyle ki sıkı bir çalışma ve dikkatle günde bedavadan 3 gram altın toplanabiliyor. Dereden günde 3 gram altın çıkaran bir kişi ise köşeyi dönüyor.

Bedava altın haberi altın avcılarının dışında iş bulma sıkıntısı yaşayan birçok kişi tarafından heyecanla karşılandı. Yatağında altın bulunan dereler sayısız amatör altın arayıcısının o bölgede öbeklenmesine neden oldu.

derealtin.jpg

Altın çıkarılan illerimizi bir yenisi daha eklendi. Bolu sınırları içindeki derelerinde altın kaynadığını duyanlar ise hemen harekete geçti. Bir gün boyunca derede aramaya yapan kişiler ise 1 gram altın bulabiliyor. Dikkatli davrananlar ve bu işte daha tecrübeli olanlar ise 24 saat içinde 3 gram altını cebine koyuyor.

derelerden.jpg

YER ALTI KAYNAKLARININ ZENGİN OLDUĞU BİLİNİYORDU

Medyatakip'in haberine göre altın arayıcılığı kentte başlı başına geçin kaynağı olmuş durumda. Yer altı kaynaklarının zengin olduğu bilenen Bolu'da bulunan derelerde altın bulundu. Bolu sınırları içinde akan bu dereler özellikle Seben, Mudurnu ve Göynük ilçelerinde bulunuyor. Altın arama faaliyetlerinin yoğunlaştığı yönünde iddialar yer alırken, kullanılan ekipmanlar dikkat çekti. Dere suyundan altın çıkarmak için ise bir kürek, bir elek ve altın kepçesi sahibi olmak yetiriyor. Vatandaşlar altın aramak için günün erken saatlerinden itibaren mesai veriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.