CHP liderine çirkin saldırı

CHP liderine çirkin saldırı
Kılıçdaroğlu, Ankara’da emeklilerin sorunlarıyla ilgili toplantıda konuşurken bir kişi ayakkabısını kürsüye doğru fırlattı.

Kılıçdaroğlu’na “ayakkabılı” saldırı

Gazetecİlerle birlikte salona girdiği belirtilen Yunus Emrah S, Kılıçdaroğlu’na, “Siyasetiniz babamı yaktı” diyerek ayakkabısını fırlattı. Kılıçdaroğlu, protestocuyu “Ruh sağlığı yerinde olmayan biri” diye değerlendirdi. Saldırgan, babasının CHP’li Erdoğan Toprak’ın kardeşinin fabrikasında çalıştığını belirterek, özlük haklarının verilmediğini öne sürdü. Başkentteki bir toplantıda emeklilerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu konuşurken bir kişi ayakkabılarını fırlattı. Saldırgan daha sonra gözaltına alındı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün “Geleceği Birlikte Kuruyoruz” toplantıları kapsamında bir otelde emekli derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu konuşmasını bitirdiği sırada daha önceden salona girdiği belirtilen Yunus Emrah S. (40) adlı kişi, “Sizin siyasetiniz benim babamı yaktı” diyerek ayakkabılarını fırlattı. Ayakkabıların isabet etmediği Kılıçdaroğlu olaya ilişkin, “Ruh sağlığı yerinde olmayan bir arkadaş” değerlendirmesinde bulundu. Korumalar tarafından otelin alt katlarındaki bir odaya indirilen saldırganın ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Saldırganın, babasının CHP’li Erdoğan Toprak’ın kardeşinin fabrikasında çalıştığını, özlük haklarının verilmediğini iddia ederek Kılıçdaroğlu ile görüşme talebinde bulunduğu öğrenildi. Kılıçdaroğlu, otelden ayrılırken olayın nedenini soran gazetecilere, “Ben de sizin gibi bilmiyorum” yanıtını verdi.

Dramatik zam yapıldı
Daha önce üniversite öğrencileri, maden işçileri ve taşeron işçi temsilcileriyle buluştuklarını aktaran Kılıçdaroğlu, dördüncü toplantıyı ise emeklilere ayırdıklarını söyledi. Emeklilerin sorunları ve çözüm önerilerine yönelik oldukça verimli bir toplantı yaptıklarını belirten Kılıçdaroğlu, emeklilerin aslında sosyal devleti oluşturan en temel aktörler olduğunun altını çizdi. Bir devletin saygınlığının emeklisine verdiği değerle, haklarla ölçülebileceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Eğer emekliye hak ettiği yaşam standardını sağlıyorsanız, sosyal devleti güçlü kılmış olursunuz” dedi. Bu yıl için emeklilere yapılan zamların “dramatik” olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Gelecek kaygısı var
“Yetim aylıklarına 6 lira 99 kuruş, dul aylıklarına 9 lira 32 kuruş, 600 lira aylık alana 13 lira 98 kuruş, 800 lira aylık alana 18 lira 64 kuruş, 1000 lira aylık alana 23 lira 30 kuruş, 1047 lira aylık alana da 24 lira zam yaptılar. Bir arkadaşımız bu aylıkları sıralarken ’gülünç değil, emeklilere hakaret’diye tanımladı. Gerçekten de bir sosyal devlette ‘emekli, dul, yetim aylığına 6 lira 99 kuruş veriyorum’ veya ‘en yüksek olana 24 lira ayda maaşına zam yapıyorum’ derseniz bu Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarıyla bağdaşan bir aylık değildir. Eğer bir toplum geleceğe güvenle bakacaksa o toplumda huzur olur, gelecek kaygısı olmaz. Ama şu anda gelecek kaygısını en derinden yaşayanların emeklilerimiz olduğunu belirtmek isterim. Emeklilerin maaş zamlarında ise gıda enflasyonunun dikkate alınması gerekiyor.”