ODA TV açıkladı! İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Türkiye'deki kuzeni fonlanan medyadan Montrö'yü tartışmaya açtı 

ODA TV açıkladı! İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Türkiye'deki kuzeni fonlanan medyadan Montrö'yü tartışmaya açtı 
Rusya Ukrayna savaşı hakkında konuşan İngiliz işbirlikçisi Ali Kemal’in torunu emekli büyükelçi Selim Kuneralp, kuzeni İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a övgüler yağdırırken Montrö’yü tartışmaya açtı. Kuneralp, ABD'li Chrest Vakfı'ndan fon alan Serbestiyet'ten ABD'ye tam teslimiyet çağrısı yaptı.

ABD''li Chrest Vakfı''ndan aldığı fonlar ortaya çıkan Serbestiyet''e konuşan Türkiye''nin Avrupa Birliği nezdindeki Daimi Temsilcisi ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson''ın kuzeni Emekli Büyükelçi Selim Kuneralp, Rusya - Ukrayna savaşını yorumladı.

Türkiye’deki emekli askerlerin "Putin hayranlığı" sergilediğini iddia ederek “Bu askerler görevdeyken Rusya’yla savaş çıksaydı demek ki gidip gemilerini Rusya’ya teslim edeceklerdi” görüşünü öne sürdü.

MONTRÖ''YE GÖZ DİKTİ

Savaşla birlikte önemi bir kez daha ortaya çıkan Montrö''yü tartışmaya açan Selim Kuneralp şu ifadeleri kullandı: 

"Bu savaşın neticesinde Rusya zayıflayıp, Ukrayna güçlü çıkarsa, o zaman Montrö her durumda revizyona gitmek durumunda. 1945’ten beri Boğazlar rejimi az çok istikrarlı bir rejim olmuştur ama o rejim Sovyetler’in Karadeniz’de egemen olmasıyla devam etmiştir. Rusya, Ukrayna’yla savaşından galibiyetle çıkmazsa Karadeniz’de egemen olmayacak ve dolayısıyla Montrö tekrar gündeme gelecek. Türkiye’nin de buna hazır olmamız lazım."

KUZENİ JOHNSON''A ÖVGÜLER 

Kurtuluş Savaşı''na ve Mustafa Kemal''e muhalefet ederek, işgalcilerle saf tutan, Kuvayi Milliye''ye ağır hakaretler eden İngiliz işbirlikçisi Ali Kemal''in torunu olan kuzeni Boris Johnson''u övgüler dizen Selim Kuneralp, "Putin’in yarattığı ve yaratacağı tehdidi de en iyi İngiltere Başbakanı Boris Johnson gördü. Churchill üzerine kitaplar yazan, tarih bilgisi diğer Batılı liderlerden daha derin olan Johnson, "1945’ten beri böyle tehdit görmedik” dediğinde onunla dalga geçenler oldu ama herkes onun ne kadar haklı olduğunda kısa sürede birleşti." dedi.

Yeni dünyanın temel dinamiğinin Rusya’ya düşman olmak olduğunu ifade eden ve ABD''ye tam teslimiyet çağrısı yapan Selim Kuneralp şu iddiaları öne sürdü: 

"Yeni dünyanın temel dinamiği Rusya’nın hasım olduğudur. Rusya medeni dünya için hasımdır bugün. Şehirlerin içine füze atılıyor, siviller ölüyor. 1945’ten beri Avrupa’da görülmemişti bunlar. Esad’ın Suriye’de yaptığını şimdi Putin Avrupa’da yapıyor. Esad nasıl aforoz edilmişse Putin de aforoz ediliyor. Sadece Putin değil, bakın, Putin’le bağlantılı bir orkestra şefi de aforoz ediliyor. Rusya’ya askeri, siyasal, kültürel ve ekonomik açıdan bir izolasyon var. Rusya, Suriye statüsüne indiriliyor, yalnızlaştırılıyor. Bu ölçüde bir dışlama Soğuk Savaş döneminde bile olmadı. Rusya gidip şimdi belki sadece Afrika’yla iletişim kurabilir. Bu, dünya için yeni bir sınama: Ya Batı’dan yana olacaksınız ya da siz de dışlanmış olacaksınız."

KAVALA VE DEMİRTAŞ MESAJI

Tutuklu iş insanı Osman Kavala ve eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı serbest bırakmanın tam zamanı olduğunu ileri süren Selim Kuneralp sözlerine şöyle son verdi: 

Yeni bir dünya kuruluyor. Herkes tarafını seçecek. Türkiye açık bir şekilde Avrupa ve Batı kartını oynarsa karşılığını görecektir. Ama bu kartı oynayacak mı? Ödevlerini yapacak mı? Kavala’yı, Demirtaş’ı serbest bırakmanın tam zamanı aslında. Türkiye’yi tekrar demokratik, hukuk devleti haline sokmanın tam zamanı. AB, Türkiye’ye açıkça “Hukuk devleti ol, komşularına bulaşma, AİHM kararlarını uygula” diyor. Erdoğan’ınki haklı bir sitem ama o sitemin de karşılığını bilmeli. Avrupa, Erdoğan’a “Biz sana kapıyı kapatmadık ki, sen kendi kendine kapattın kapıyı” diyor. Erdoğan sitem etmemeli, ödevini yapmalı.

SERBESTİYET''E AKAN FONLAR

Geçen yıl Temmuz ayında ABD merkezli vakıf olan Chrest Foundation’un Türk medyasına verdiği fonlar ortaya çıkmıştı. Teksas merkezli derneğin Türkiye’deki kuruluş ve derneklere verdiği “hibe” desteklerinden Serbestiyet de 49 bin 995 bin dolarlık nasibini almıştı.

ALİ KEMAL KİMDİR?

Ali Kemal, Kurtuluş Savaşı''na ve Mustafa Kemal Atatürk''e muhalefet ederek işgalcilerle saf tuttu ve Kuvayi Milliye''ye ağır hakaretler etti. İngiliz işbirlikçisi Ali Kemal çeşitli gazetelerde yazarlık yaptı. Damat Ferit Paşa hükûmetlerinde kısa bir süre Maarif ve Dâhiliye Nazırlığı yaptı. 

İkinci Meşrutiyet ve Mütareke döneminde İttihat ve Terakki karşıtı görüşleriyle tanınan, Millî Mücadele aleyhine sert tutumlarıyla bilinen İngiliz işbirlikçisi Ali Kemal, Kurtuluş Savaşı''nın zaferinden sonra İstanbul''da tutuklandı.  

SELİM KUNERALP KİMDİR? 

9 Temmuz 1951''de doğan Selim Kuneralp Saint Joseph Fransız Lisesi''ni 1969 yılında bitirdi. 1973 yılında Londra Ekonomi Okulu''ndan mezun olan Selim Kuneralp''in Babası Zeki Kuneralp ASALA''nın hedefi olmuştu. Saldırıda Selim Kuneralp''in annesi yaşamını yitirmişti. 

Selim Kuneralp''in adı 2002 yılında çok konuşuldu. AB Komisyonu Türkiye eski Temsilcisi Karen Fogg’a ait yaklaşık 7 bin e-posta mesajı, 2002 Şubatı’nda İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek tarafından kamuoyuna açıklandı. Yazışmaların Aydınlık Dergisi tarafından yayınlanması sonrası, mahkemeler yayın yasağı koydu. Bunları basan Aydınlık’ın sayısı toplatıldı. 

FONLARI DAĞITMA E-POSTASI

AB fonlarının Fogg tarafından kimlere ya da hangi kurumlara kullandırtılacağı, Kıbrıs ve özelleştirme konularında ne tür bir lobi yapılacağı konusunda görüşlerin belirtildiği yazışmaların ortaya çıkarılmasından sonra, Fogg, 3 ay içinde Türkiye’deki 4 yıllık görev süresini doldurarak ayrıldı. Durumdan rahatsızlık duyan dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer Dışişleri''nin 5 müsteşar yardımcısını veto ederek tepkisini göstermişti.

 

İlgili Haberler