Olmayan Kabataş videosunu ''Gördüm'' diyen İsmet Berkan eleştirince Ahmet Hakan kahkahayı bastı

Olmayan Kabataş videosunu ''Gördüm'' diyen İsmet Berkan eleştirince Ahmet Hakan kahkahayı bastı
Ahmet Hakan, CNN Türk'teki Will Smith tartışılmasıyla ilgili kendisini eleştiren gazeteci İsmet Berkan'a "Yahu İsmet! Biz senin gibi var olmayan ve dolayısıyla izlenme imkânı olmayan Kabataş videosunu, “İzledim, çok korkunçtu, izlenecek gibi değildi” diye yorumlamadık ki." diye yanıt verdi.

Ahmet Hakan, oyuncu Will Smith’in Oscar töreninde komedyen Chris Rock''a tokat attığı anları CNN Türk ekranlarında aralarında emekli askerler de olan konuklarına yorumlatmasına gelen eleştirilere yanıt verdi. Hakan, kendisini eleştiren gazeteci İsmet Berkan''a Kabataş açıklaması ile yüklendi.  Hakan "Biz senin gibi var olmayan ve dolayısıyla izlenme imkânı olmayan Kabataş videosunu, “İzledim, çok korkunçtu, izlenecek gibi değildi” diye yorumlamadık ki." ifadesini kullandı.

Ahmet Hakan''ın sunduğu CNN Türk''te Tarafsız Bölge programında, Oscar''daki tokadın; eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin, emekli Jandarma Kurmay Albay Dr. Eray Güçlüer, kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı ve gazeteci Turgay Güler ile analiz edilmesi eleştirilmişti.

Tepkilere yanıt veren Hakan bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Ekranda iki emekli asker varmış, emekli askerlere konuyu yorumlatmışız falan... Emekli askerlere konuyu yorumlatmadık, espriyle karışık “Siz ne diyorsunuz?” diye inceden mavra yaptık.

Ama yorumlatsak ne olur kardeşim? Bakkal yorumluyor, muhasebeci yorumluyor, annem yorumluyor, profesör yorumluyor, alakalı alakasız herkes gürül gürül yorumluyor, sıra emekli askere gelince mi sorun oluyor?

Hakan Bayrakçı eline sopayı aldı, kocaman ekranın başına geçti ve görüntü analizi yaptı. Bu da tuhafmış. Hadi ya? Elindeki telefonla görüntüyü bin iki yüz elli kez izleyenler mi diyor bunu? Ne oluyor yahu! O gün hayat, o görüntünün analiziyle geçti. Hakan Bayrakçı ekranda yapınca mı sorun oluyor?

Olayı şaşkınlıkla karşılamasını en yadırgadığım isim ise gazeteci İsmet Berkan oldu. Yahu İsmet! Biz senin gibi var olmayan ve dolayısıyla izlenme imkânı olmayan Kabataş videosunu, “İzledim, çok korkunçtu, izlenecek gibi değildi” diye yorumlamadık ki. Var olan ve izlediğimiz bir videoyu yorumladık. İnsan hiç değilse sırf bu nedenle bizim yaptığımıza şaşırmaz." 

KABATAŞ YALANI NEDİR?

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelini Zehra Develioğlu’nun, başına geldiği iddia edilen olaylar dizisinde şunlar yaşandı:

Kabataş olayının fitilinin ateşlendiği gün 7 Haziran 2013 olarak kayıtlara geçti. Anılan gün, Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklama ile konuyu gündeme getirdi. Erdoğan’ın "Çok önemli bir yakınımın gelinini yerlerde sürüklediler" açıklaması ile konu gündemin ilk sıralarına taşındı.

Erdoğan’ın açıklamalarından sonra konu hem yazılı ve görsel medyanın yanı sıra sosyal medyanın da gündeminde oldu. Develioğlu, kendisi ile görüşen Star gazetesi çalışanı Elif Çakır’a yaptığı açıklamada, belden yukarısı çıplak, ellerinde deri eldivenler başlarında siyah bandanalar bulunan 70-100 kişilik grubun kendisini dövdüğünü, bebeğini yere fırlattıklarını söyledi. Develioğlu, aynı gazetede yer alan açıklamasının devamında, bazı kişilerin, üzerine idrarlarını yaptığını da söyledi. Bu röportajdan sonra Balçiçek İlter, Abdülkadir Selvi, Sevilay Yükselir, Nihal Bengisu Karaca ve Nagehan Alçı taciz iddialarını sıklıkla gündeme getirdi.

 

İlgili Haberler