Ölümcül mikrop keşfedildi

Ölümcül mikrop keşfedildi
Toprakta ve tatlı sularda bulunan ve yeni keşfedilen mikrop büyük endişe yarattı. Bilim insanları mikrobun yayıldığı takdirde hızlı ölüme yol açacağını söyledi.

Bilimsel adı "Burkholderia pseudomallei" olan mikrop, keşfedildiğinden bu yana herkesi korku sarmış durumda. Çünkü yüksek derecede ölümcül olduğu öğrenildi. Mikrobun şu an belirli bir bölgede olduğu düşünülüyor ancak hızlı bir şekilde yayılabilir. Onu yutan, hatta soluyan herkesin öleceği tahmin ediliyor.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri bu konuda uyarıda bulundu. Araştırmacılar onu Mississippi ve Teksas'ta tatlı su ve toprakta buldular ve yayılmasından endişe ediyorlar. Özellikle bağışıklığı düşük kişiler için hızla öldürücü olabilir. Bununla birlikte bölgeye gelen turistlerin bu durumdan çok daha fazla etkilenebileceği düşünülüyor.

sgsdgsdgsd.jpg

Meksika Körfezi'ni suçlayan raporların aksine, bakteri tuzlu suyu sevmiyor.

Birmanya pitonları ve Brezilya biberleri gibi, bir şekilde ithal edilmiş ve şimdi kendi başına yaşayan ve üreyen bir uzaylı istilacı gibi bir tür. Karius'ta tıbbi işler tıbbi direktörü olan epidemiyolog Sarah Park, "öncelikle güneydoğu asya ve avustralya'da bulundu" dedi. Tropik bir iklimin olduğu ve şu anda maalesef Körfez Kıyısı civarında bir evi var gibi görünüyor" dedi.

CDC, ABD'de her yıl teşhis edilen 12 kadar vakanın çoğunlukla "yakın zamanda bu bakterinin endemik olduğu bir ülkeye seyahat eden kişilerde" meydana geldiğini söyledi.

asfsdf.jpg

CDC'nin bu konuda bir uyarı yayınlamasının nedenlerinden biri, neden olduğu melioidosis adı verilen hastalığın, bir dizi başka hastalıkla semptomları paylaşmasıdır. Daha yaygın olduğu Filipinler gibi bölgelerde "büyük taklitçi" olarak bilinir.

Tüberküloz, grip, pnömoni, ensefalomiyelit, septik artrit, osteomiyelit ve daha fazlası gibi görünebilir. Dünyanın yaygın olduğu bazı bölgelerinde CDC, melioidosis vakalarının yüzde 10 ila yüzde 50'sinde ölümcül olduğunu söylüyor.

KAYNAK: F5 HABER

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.