Alex'in talipleri küme düşme potasındaki kulüpler

Alex'in talipleri küme düşme potasındaki kulüpler
Alex'in talipleri küme düşme potasındaki kulüpler

F.Bahçe’yle sözleşmesini olaylı şekilde sonlandıran ünlü futbolcu, asıl şoku ülkesinden gelen haberle yaşadı. Türkiye̵

F.Bahçe’yle sözleşmesini olaylı şekilde sonlandıran ünlü futbolcu, asıl şoku ülkesinden gelen haberle yaşadı. Türkiye’de heykeli dikilen Alex’e Brezilya liginde zirveye oynayanlar değil, düşme potasında olanların transfer teklif ettiği ortaya çıktı.
Fenerbahçe ile yolları ayrıldıktan sonra yarın ülkesine döneceğini açıklayan Alex De Souza’nın kararı Brezilya’da heyecan yarattı. 20 takımlı Serie A Ligi’nde 36 puanla 10. sırada bulunan Cruzerio, 32 puanla düşme potasının 1 basamak üstünde yer alan Coritiba ve ateş hattından kurtulamayan Palmeiras, 35 yaşındaki futbolcuyu renklerine bağlamak için adeta yarışa girdi. Önceki gün 3 bin kişilik Cruzerio taraftarlarının sokağa dökülerek “Eğer Alex gelmezse o sopa kırılacak” tehditlerini savurduğu ligden düşmemek için direnen Cruzerio’nun başkanı Gilvan de Pinho Tavares, “Alex Brezilya’daki son şampiyonluğunu bizimle yaşadı. Futbolu burada bırakması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz” açıklamasını yaparak tansiyonu düşürmeye çalıştı.

 

Deivid ile yolları kesişebilir
Brezilyalı futbolcuyu kadrolarına katarak ligde tutunmaya çalışan diğer takımlar ise Palmerias ile Fenerbahçe’de birlikte görev aldığı Deivid’in formasını giydiği Coritiba. Sarı-lacivertli ekiple geçtiğimiz sezon 2 yıllık sözleşme yenilerken “Kontratım bittikten sonra futbolu Coritiba’da bırakmak istiyorum” açıklamasını yapan Alex’e “kurtarıcı” gözüyle bakan Coritiba taraftarları da sosyal medyada karşılama töreni için organizasyon düzenleme kararı aldı. Son şampiyonluğunu 1994 yılında kazanan, eksi 11 averaj ve 28 haftada sadece 26 puan toplayarak düşme potasından bir türlü kurtulamayan Palmeiras ile birlikte 3 takımın kıskacında bulunan Alex, 20 Ekim’de formasını giyeceği kulübü açıklayacak.


Rum polisi Fenerbahçe mesaisine erken başladı
Sarı-lacivertli ekibin 25 Ekim’de AEL Limassol ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi maçı için Rum polisi hazırlıklara başladı. Rum Fileleftheros gazetesi, Rum polisinin, maçın güvenliğini sağlayıp sağlayamayacağı bahsini kazanmak istediğini yazdı. Gazete, İsrail’in Hapoel takımı ile oynanan maç sırasında, bu ülkedeki durum nedeniyle uygulanan tedbirlerin aynısının Fenerbahçe maçı için de uygulanacağını, bu kapsamda stada girişlerde taraftarlara yönelik iki güvenlik şeridi planının uygulanacağını yazdı. Habere göre ilk güvenlik şeridinde bilet ve görüntü kontrolünden geçecek taraftarlar ikinci şeritte üst aramasından geçirilecek ve tehlikeli, kışkırtıcı diye nitelendirilen maddelerin stada sokulması engellenmeye çalışılacak. Herhangi bir olay çıkmasının engellenmesi için maç öncesinde, maç boyunca ve maç sonrasında ezici çoğunluğunu Çevik Kuvvet (MMAD) personelinin oluşturacağı 300 polis seferber edilecek. Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Lukas Luka’nın Fenerbahçe-AEL karşılaşmasıyla ilgili açıklama yaptığını belirten gazete, karşılaşmanın güvenliğinin sağlanması (polis) ile ilgili senaryolar yapılmakta olduğunu ve konuyla ilgili her şeyi UEFA’ya bildirdiklerini söyledi. 

 

Başbakan’a veda ziyareti
Fenerbahçe ile karşılıklı olarak sözleşmesini fesh eden Alex De Souza, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’ne gitti. Eşi Dianne ile birlikte Başbakanlık Ofisi’nde Erdoğan’a veda ziyaretinde bulunan Alex’in takım elbise giymesi dikkati çekti. Ayrıca Başbakanlık Ofisi’ne Alex’ten bir süre önce futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen de geldi. Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren görüşmede Başbakan Erdoğan Alex’e büyük boy bir hat tablosu hediye etti.