Serhat şehrinden Aydın’a firesiz destek

Serhat şehrinden Aydın’a firesiz destek
Serhat şehrinden Aydın’a firesiz destek

MHP genel başkan adayı Koray Aydın, Trakya gezisinin 3. durağı Edirne’de de moral buldu. MHP Edirne teşkilatı Koray Aydın&

Değişim tam yol
MHP genel başkan adayı Koray Aydın, Trakya gezisinin 3. durağı Edirne’de de moral buldu. MHP Edirne teşkilatı Koray Aydın’ı genel başkan gibi karşılayıp bağrına bastı. Koray Aydın’ın öncülük ettiği değişim hareketine serhat şehri Edirne’den de tam destek geldi.

 

Tam kadro onay
EDİRNE İl Başkanı Mehmet Tolga Akalın, kürsüye kendisi dışındaki diğer 6 Üst Kurul Delegesi’ni de çağırarak Koray Aydın’a tam destek verdiklerini açıkladı. Koray Aydın’ı da aralarına alan Üst Kurul Delegeleri elleriyle bozkurt işareti yaparak alkışlar içinde partilileri selamladı.

 

Serhat şehri Edirne’den
değişime tam kadro onay
Edirne’nin 7 delegesi de MHP’yi iktidara taşıyacağına inandıkları değişimin mimarı Koray Aydın’la birlikte olduklarını ilan etti
Edirne MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın’a tam destek verdi. Şehre 300’ ü aşkın araçlık bir konvoyla gelen Aydın’a partililer MHP İl Başkanlığı önünde davullu, zurnalı bir karşılama yaptı. Aydın, ‘Başbakan Aydın’ sloganları arasında  MHP İl binasına girip teşkilatı ziyaret etti. Ardından 500’den fazla partilinin bulunduğu salona giren Aydın’ı Edirneliler coşkuyla kucakladı. Edirne İl Başkanı Mehmet Tolga Akalın, kürsüye kendisi dışındaki diğer 6 Üst Kurul Delegesi’ni de çağırarak Koray Aydın’a tam destek verdiklerini açıkladı. Koray Aydın ile birlikte Mehmet Tolga Akalın ve diğer delegeler Gürsel Şimşek, Ahmet Kara, Orhan Çakırlı, Ömer Demir, Mehmet Aktaş ve Erdoğan Orman elleriyle Bozkurt işareti yaparak Edirnelileri selamladı.

 

Bilge lider istemiyoruz
Edirne İl Başkanı Tolga Akalın, toplantıda yaptığı konuşmada değişim hareketinin öncülüğünü yapan Koray Aydın’ın çıkışını Atatürk’ün Samsun’a çıkışına benzetti. Akalın, şöyle konuştu: “Biz artık bilge lider tarafından idare edilmek istemiyoruz. Biz ortak akıl, ekip ruhu, insan ruhlu bir yapı 21. yüzyılın yeni dinamikleri kavramış, insan merkezli bir siyaset üreten bir yapı tanzim etmek ve bu yapıya tabi olmak istiyoruz. Bu yapıyı tanzim etme noktasında kalbimizle, zihnimizle inandığımız ağabeyimiz Koray Aydın’a destek veriyoruz.”
Konuşmanın ardından kürsüye gelerek  Edirnelilere seslenen Koray Aydın, MHP’nin Türk milletinin yeni bir toplanma merkezi haline gelebileceğini bildirdi. Yeni anayasayla Türk adının anayasadan silinmeye çalışıldığını vurgulayan Aydın, buna karşı mücadele vereceklerini ifade ederek, “Türkiye’nin her yerini karış karış gezerek Türk milletini ayağa kaldıracağız. Anayasa görüşmeleri gündeme geldiğinde Ankara’da en az 1 milyon insanı toplayarak, Türk milletine karşı savaş açanlara ihtarda bulunacağız. Bu kararlı kitleyi karşısına almaya kimsenin cesareti olamaz.” diye konuştu.

 

Cemaatçi değil MHP’liyim
Hayatını MHP’ye adadığını dile getiren Aydın, “Beni bir günde cemaatçi yaptılar” dedi. Aydın bu konudaki düşüncelerini şöyle özetledi: “Koray Aydın nasıl bir günde cemaatçi olup çıkıyor? Bunu onlara sormak isterim. Bu cemaatlerin içindeki ülkücüleri kaybetmeyi ben göze alamam. Bunu söyleyerek kime hizmet ediyorsunuz? AKP bu oyları oradan, buradan değil bu adamların içinden alıyor.”
MHP Genel başkan adayı Koray Aydın. Edirne’nin önemli ilçelerinden Uzunköprü’yü de ziyaret etti. Aydın’a davullu zurnalı bir karşılama yapıldı. Koray Aydın, vatandaşların alkışları arasında ilçe başkanlığına girdi. Aydın burada MHP Uzunköprü İlçe başkanı Levent Siğmen’le görüştü.

 

Bir kıvılcım yeter
MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, Trakya gezisinin ardından  Çanakkale’nin Lapseki ilçesine geçti. Aydın’ı, MHP Lapseki İlçe Başkanı Ali Koltuk karşıladı. Konvoyla ilçe binasına hareket eden Aydın ilçe merkezinde partililerle kucaklaştı. Aydın,  “Çevremdeki enerji o kadar fazla ki kendimi seçim yarışında gibi hissediyorum. Bu da MHP camiası için ufak bir kıvılcımın bile yettiğini gösteriyor. MHP’yi ayağa kalkmak için bu kıvılcım yeterli olacak. Ve bu kıvılcım bize iktidar yolunu açacak.” dedi.
İlçe başkanlığı ziyaretinin ardından MHP’li Lapseki belediye başkanlığını da ziyaret eden Aydın’a Lapseki’de yetişen meyveler ikram edildi.

 

Cennet Deresi’nde iktidar duası
MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın’ın Trakya gezisinin ikinci gününde ilk durağı Edirne’deki tarihi Eski Cami oldu. Aydın kendisine eşlik eden Edirne İl Başkanı Mehmet Tolga Akalın ve beraberindeki heyetle Eski Cami’de iktidar duası etti.  Cami hakkında bilgiler alan Aydın, daha sonra halk arasında Cennet Deresi olarak bilinen alanda iki rekâtlık selamlama namazı kıldı. Fetret döneminde yapılan camiinin duvar yazılarının ayrıntılarını inceleyen Aydın, Hacı Bayram Veli’nin kürsüsü önünde de dua etti.  Burada savaş dönemlerinde hocalar hutbeye kılıçla çıktığı için her Cuma  geleneksel hale gelen hocaların hutbeye kılıçla çıkma ritüeli Aydın’a aktarılan bilgiler arasında yer aldı. Aydın, Eski Cami imamının ettiği duanın ardından camiden ayrıldı.

 

Direnmeden siyaset olmaz
MHP Çanakkale İl Teşkilat binasına alkışlarla giren Koray Aydın’ı kapıda İl Başkanı Efkan Erkan ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Aydın’ın ziyaretine ayrıca Lâpseki Belediye Başkanı Mehmet Gani Ekin, Biga MHP İlçe Başkanı Atilla Soykan, Çan İlçe Başkanı Fikri Yılmaz, Gelibolu İlçe Başkanı Kemal Ersöz, Ayvacık İlçe Başkanı Mehmet Ergan, Eceabat İlçe Başkanı Ergün İnal da katıldı. Aydın, buradaki konuşmasında AKP iktidarının MHP’lileri bürokraside hallaç pamuğu gibi dağıttığını ancak  parti yönetiminin buna direnmediğini söyledi. Aydın, “MHP hareketi artık yorgun. Bürokraside adam kalmadı. Biz buna direnmedik. Ama direnmemiz lazım. Direnmezsek eze eze gidiyorlar. Direnmeden siyaset olmaz” diye konuştu.