OnePlus 10 Pro sağlamlık testine tabi tutuldu

OnePlus 10 Pro sağlamlık testine tabi tutuldu
Testi gerçekleştiren Zach, öncelikle OnePlus 10 Pro’nun ekranına bıçakla ve kalemle çizikler attı. Beklendiği gibi gözle görülür seviyede çizik kalan ekran daha sonra alev testine tabi tutuldu.

Saniyeler içinde arkası çatladı

ShiftDelete - Amiral gemisi OnePlus 10 Pro geçtiğimiz ay piyasaya çıktı. OnePlus, merakla beklenen akıllı telefon modelini anavatanında yani Çin’de satışa sunarken, global pazara henüz getirmedi. Önceki amiral gemisi OnePlus 9 Pro, Türkiye’de resmi olarak satışa çıkmıştı. Şirketin 10 Pro’yu da ülkemize getirmesi bekleniyor.

Peki Snapdragon 8 Gen 1 işlemcili, Hasselblad kameralı ve Gorilla Glass Victus korumalı OnePlus 10 Pro ne kadar sağlam? Bu sorunun cevabını akıllı telefonlara yaptığı sağlamlık testleriyle bilinen YouTuber JerryRigEverything cevapladı. Yan kısımları ve düğmeleri alüminyum malzemeden yapılan cihaz dayanıklılık testinde!

OnePlus 10 Pro dayanabildi mi?

Testi gerçekleştiren Zach, öncelikle OnePlus 10 Pro’nun ekranına bıçakla ve kalemle çizikler attı. Beklendiği gibi gözle görülür seviyede çizik kalan ekran daha sonra alev testine tabi tutuldu. Zach ekranı yaklaşık 40 saniye çakmakla yaktı. Telefon bu testten hasarsız geçmeyi başarırken, ekran içi optik parmak izi sensörü de hala çalışmaya devam ediyordu.

OnePlus 10 Pro aynı dayanıklılığı bükülme testinde ise maalesef gösteremedi. Ortadan ikiye ayrılmaya çalışılan telefonun saniyeler içinde arkası çatladı. Buna rağmen sorunsuz çalışmaya devam etse de, YouTuber Zach’in biraz daha zorlamasıyla beraber OnePlus 10 Pro tamamen ikiye bölünerek hurdaya dönüştü.

O anlara yaklaşık 600 bin kişi şahitlik ederken, JerryRigEverything’in videosu YouTube’da 40 binden fazla beğeni aldı. Ayrıca 3 binden fazla da yorum geldi. İzleyiciler video sayesinde telefonu özellikle pantolon cebinde taşınırken dikkatli olunması gerektiğinin bir kez daha anlaşıldığına dikkat çektiler.