Prostat kanseriyle ilgili önemli gelişme

Prostat kanseriyle ilgili önemli gelişme
Araştırmacılar, agresif prostat kanseri ile ilişkili 5 tür bakteri belirledikleri bildirildi. Araştırmacılar, bulgularının hastalık için yeni tedavilere yol açabileceğini ifade ettiler.

Medimagazin sitesinin aktardığı ve 20 Nisan''da European Urology Oncology dergisinde yayınlanan araştırmaya göre; Araştırmacılar, beş bakteri türünü saptamanın yanı sıra, bu bakterilerin kanserle nasıl bağlantılı olabileceğine dair potansiyel biyolojik mekanizmaları da belirledikleri bildirildi.

Birleşik Krallık''taki East Anglia Üniversitesi''ndeki (UEA) ekibe göre, agresif prostat kanserli erkeklerden alınan idrar ve doku örneklerinde 5 bakteri türü yaygındı.

Araştırmacılar, tüm bakterilerin anaerobik olduğunu, yani oksijen olmadan büyüyebileceklerini bildirdi.

Araştırmacılar, prostat kanseri olan veya olmayan 600''den fazla hastadan idrar veya doku örneklerini analiz etti.

UEA''nın Norwich Tıp Okulu''nda profesör olan proje lideri Colin Cooper "Enfeksiyonlar ve kanser arasında bazı güçlü ilişkileri zaten biliyoruz. Örneğin, sindirim sisteminde Helicobacter pylori bakterisinin varlığı mide ülserlerine yol açabilir ve mide kanseri ile ilişkilidir ve HPV virüsünün bazı türleri rahim ağzı kanserine neden olabilir. Bakterilerin prostat kanserinin büyüme ve yayılma şekliyle bağlantılı olup olmadığını öğrenmek istedik " dedi.

Norwich Tıp Okulu''ndan ortak yazar Jeremy Clark''a da "Bazı prostat kanserlerinin diğerlerinden daha agresif hale gelmesine neyin neden olduğu hakkında çok az şey biliniyor. Artık belirli bakterilerin buna dahil olduğuna ve bulmacanın bir parçası olduğuna dair kanıtlarımız var" diye ekledi.

İlgili Haberler