Resmen doğal şifa kaynağı. Bağışıklık sisteminin can dostu besin

Resmen doğal şifa kaynağı. Bağışıklık sisteminin can dostu besin
Uzmanlar, süt ve süt ürünlerine alerjisi olanlar için doğal şifa kaynağı su kefirini öneriyor. Su kefirinin şeker düzenlenmesinden, bağışıklık güçlendirmesine kadar çok sayıda faydası olduğu biliniyor.

Uzmanlar, bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen insanlar için çok sayıda öneride bulunuyor. Ancak bazı insanlar, alerjileri olması nedeniyle çeşitli ürünleri kullanamıyor. Bu ürünlerden biri de süt ve süt ürünleri. Uzmanlar, sütten yapılan kefiri kullanamayan insanların su kefiri kullanmasını öneriyor. Peki su kefirinin ne gibi faydaları var? İşte tüm detaylar…

ŞEKER HASTALARINA ÖNERİLİYOR

Mynet’ten Gökçen Bektaş’ın haberine göre Probiyotik bakımından zengin olan su kefiri, diyabetik hastaların kan şekeri seviyelerinin düşürülmesine de yardımcı olur. Ayrıca sıklıkla tüketilen gazlı içeceklere oranla su kefirinin içerisindeki düşük şeker seviyesi, şeker hastaları için ideal bir tercihtir. Su kefirini diyet öğünlerinizde ve ara öğünlerinizde de kullanabilirsiniz. Yapılışında süt yerine su kullanılması sayesinde vegan ve laktoz intoleranslı bireyler tarafından da rahatlıkla tüketilebilir.

MEVSİM GEÇİŞLERİNDE TÜKETİLMESİ ÖNERİLİYOR

Yüzyıllardır yapılan araştırmalar su kefirinin bağışıklık sistemi üzerinde oldukça etkili olduğunu ifade eder. Viral enfeksiyon ve cilt problemlerine karşı vücudun direncini arttıran bu içecek, sizi hastalıklardan uzak tutarak daha sağlıklı yaşamanıza destek olur. Özellikle mevsim geçişlerinde oluşan havadan etkilenen bir yapınız varsa, su kefiri tüketebilirsiniz. Vücuttaki bakteri ve mikrobun etkisini azaltan su kefiri adeta bir ilaç niteliği taşır. Ancak bağışıklık sisteminizle ilgili bir probleminiz varsa su kefirini tüketmeden önce ilk olarak doktorunuza danışmalısınız.

su-kefiri-2.jpg

KANSERE KARŞI DA VÜCUDU SAVUNUYOR

Vücudu kanserli hücrelerden koruyan doğal ürünler arasında su kefiri de yer alır. Ayrıca vücudun direncini yükselten su kefiri, kanserli hücrelerin vücuda yayılmasına da engel olur. Yüksek oranda antioksidan içeren bu kefir sayesinde kanserden uzak bir hayat yaşayabilirsiniz.

SİNDİRİM SİSTEMİNE İYİ GELİYOR

Su kefirinin yapısında farklı türlerde probiyotikler bulunur. Bulunan bu probiyotikler de bağırsaklarınızda bulunan parazitlerin temizlenmesine yardımcı olur. Ayrıca düzenli olarak tükettiğiniz su kefiri sayesinde mide asidiniz dengelenir ve yediğiniz yemekleri sindirmeniz daha kolay olur. Böylece midenizin rahatlamasına da destek olmuş olursunuz. Kadınlardaki idrar yolu enfeksiyonlarının tekrar oluşmamasına da yardım eder. Bağırsak hastalıklarından korunmak istiyorsanız su kefirini evde hazırlayarak düzenli bir şekilde tüketebilirsiniz.

Kaynak: Mynet

 

İlgili Haberler