Resmi Gazete'de Kaddafi kararı

Resmi Gazete'de Kaddafi kararı
Libya’da Muammer Kaddafi’nin devrildiği 2011 yılında, Kaddafi rejimiyle bağlantılı kişilere BM kararı uyarınca mal varlığını dondurma ve seyahat yasağı getirildi.

Libya’da Muammer Kaddafi’nin devrildiği 2011 yılında, Kaddafi rejimiyle bağlantılı kişilere BM kararı uyarınca mal varlığını dondurma ve seyahat yasağı getirildi. Resmi Gazete’de 29 Ocak''ta yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye de listeyi güncelledi. Yeni isimlerin de yer aldığı yaptırım listesinde, Libya Başkanlık adayı ve Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam Kaddafi’ye uygulanan mal varlığını dondurma ve seyahat yasağı devam etti.

29 Ocak tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı, Kaddafi ailesi üyelerine ve birçok askeri isme seyahat kısıtlaması getirdi. Seyahat kısıtlamasının yanı sıra malvarlıklarının dondurulmasına da karar verilen kişiler, Libya Başkanlık Adayı ve Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam Kaddafi’ye yakın isimler. Bu isimlerin arasında Muammer Kaddafi döneminin istihbarat şefi Ebu Zeyd Ömer Dorda ve dönemin Libya Milli Savunma Bakanı Tümgeneral Ebu Bekir Yunus Jabir de bulunuyor.