"Rumların hedefi adanın tümünü almak"

"Rumların hedefi adanın tümünü almak"
KKTC Cumhurbaşkanı Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Atun, KKTC'nin, Türkiye'nin özerk bir cumhuriyeti olarak yola devam etmesi gerektiğini söyledi.

KRT'de Çağlar Cilara'nın konuğu olan KKTC Cumhurbaşkanı Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ata Atun'a göre, Rumların hedefi, adanın tümüne sahip olup, Türkleri de azınlık yapmak. KKTC Enerji Bakanı Sunat Atun'un da babası olan Prof. Dr. Atun, "Nasıl Nahçivan, Azerbaycan'ın özerk bir devleti, özerk bir cumhuriyetidir, nasıl Rusya'nın kendi içinde özerk cumhuriyetler var, biz de aynı şekilde kendi referandumumuzu yaparız, Türkiye ile özerk bir cumhuriyet anlaşması yaparız" diye konuştu.

Rumların, "Türk askeri geri gitsin, garantiler kalksın, sonra biz adada kaç tane Türk kaldıysa hepsinin canına okuruz, kimse de bize karışamaz, çünkü artık Türkiye'nin garantörlüğü yok, çünkü artık Türkiye'nin askeri de yok" şeklinde düşündüğünü belirten Atun, açıklamalarına şöyle devam etti:

"RUM ORDUSUNUN TÜRK ASKERLERİNİN ÖNÜNDEN NASIL KAÇTIĞINI GÖZLERİMLE GÖRDÜM"

"1974'e ben mücahit olarak katıldım ve Rum ordusunun Türk Silahlı Kuvvetleri'nin önünden nasıl kaçtığını gözlerimle gördüm. Bu yüzden Türk ordusuna karşı duramayacaklarını o kadar iyi biliyorlarki hep devamlı olarak Türkiye'nin garantörlüğü kalksın, Türk askeri gitsin diyorlar. Hedef adanın tümünü almak, hedef adanın tüm topraklarına sahip olmak ve Türkleri de azınlık sınıfına sokmak. Biz asla kabul kabul etmiyoruz azınlık olmayı, hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz. Arkamızda Türkiye gibi bir dev var, Türkiye gibi bir anavatanım var. Aslında izolasyonlar da yok. Türkiye bütün olanaklarını bizim izolasyonlardan zarar görmememiz için kullanıyor. Bütün olanaklarını bizim için seferber etti. Rumlar adanın tümünü alana kadar mücadele edecekler, bu kesindir. Bizim yapmamız gereken artık bu müzakerelere son vermek, bir son çizgi çizmek. Türkiye, artık ne Amerika'nın ne Avrupa Birliği'nin baskılarını dikkate almadan KKTC'yi bir şekilde ya tanıtması, yada özerk bir cumhuriyet olarak kendisine bağlaması bana göre en doğru çözüm olacak. Nasıl Nahçivan, Azerbaycan'ın özerk bir devleti, özerk bir cumhuriyetidir, nasıl Rusya'nın kendi içinde özerk cumhuriyetler var, biz de aynı şekilde kendi referandumumuzu yaparız, Türkiye ile özerk bir cumhuriyet anlaşması yaparız. Biz Rumlarla adada komşu komşu yaşarız, aynen Türkiye ile Yunanistan ile komşu olarak yaşadığı gibi biz de Rumlarla aynı şekilde komşu olarak yaşarız. Rumlardan çıkacak hiçbir şey yok."

İlgili Haberler