Doktordan polise: Ben senin annene, babana baktım

Doktordan polise: Ben senin annene, babana baktım
Dr. Ekrem Karakaya'nın görevi başında katledilmesinin ardından düzenlenen protestolar sırasında bir hekimin çarpıcı sözleri gündem oldu. Polisin, yürüyüşüne izin vermediği hekim, polise ''Ben senin annene, babana baktım'' diyerek isyan etti.

Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddetin bilançosu gün geçtikçe ağırlaşırken, sağlık örgütleri Konya Şehir Hastanesi''nde görevi başında katledilen Uzman Dr. Ekrem Karakaya için ayağa kalktı. Dr. Karakaya''nın katledilmesinin yankıları sürerken birçok yerde ise eylemler düzenlendi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Doktor Ekrem Karakaya‘nın görev başında öldürülmesinin ardından sağlıkçılara yönelik şiddete karşı 7-8 Temmuz’da grevde olacaklarını duyurdu. Sağlıkçılar, birçok hastanede iş bıraktı.

İstanbul’da sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı yürütülen bir eyleme ise polisin sert müdahalesi damga vurdu. Eylemcilerin gösterisi engellenmeye çalışılırken hekimlere biber gazı ile müdahale edildi.

''''BEN SENİN ANNENE, BABANA BAKTIM''''

Eylem sırasında bir doktor, yürüyüşe izin vermeyen polislere isyan ederek, “Ben senin annene, babana, çocuğuna baktım. Beni bırak!” dedi.

İlgili Haberler