Sağlıkçılara bir saldırı daha. Onlar sizin hayatınızı kurtarıyor yazıklar olsun 

Sağlıkçılara bir saldırı daha. Onlar sizin hayatınızı kurtarıyor yazıklar olsun 
Bir hastanın yakınının saldırısına uğrayan Doktor Ayşe Yaren Biber, "Üzüldüğüm tek nokta şu ben her kalp krizi geçiren hastada kendi babamı görmüş gibi olup ona göre ekstradan fazla ilgi gösteriyorum ama insanlara göre hiçbir şey yapmamış oluyorum bu acıyı bizde yaşadık ama kalkıp kimseye saldırmadık" diye isyan etti.

Sağlıkta şiddetin sonu gelmiyor. Bir hasta yakını tarafından saldırıya uğrayan Doktor Ayşe Yaren Biber, yaşadıklarını Twitter hesabından anlattı. Kalp krizi geçiren 55 yaşındaki hastaya müdahale ettikten sonra yaşadıklarına isyan eden genç doktor, "Anladım ki biz ne yaparsak yapalım olmuyor" dedi.

Doktor Ayşe Yaren Biber''in Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

"Sabah nöbeti devir aldım 55 yaşında erkek hasta geldi göğüs ağrısı şikayeti ile gelmiş 6 da EKG çekilmiş trop alınmış trop normal sınırın biraz üstünde gelmiş EKG normal saat 9.30 gibi hasta göğüs ağrım arttı diye geldi tekrar EKG çektim EKG yine normal çıktı.

Bir 15 dk sonra tekrar EKG çekilmesi için hastayı sarı alanda beklettim ve 10 dakika sonra hasta terlemeye ve kusmaya başladı hemen hastaya bir EKG daha çekip monitörize ettim 3. EKG de yaygın anterolatetal mı çıktı. Tek başına gelmişti ailesine haber verdim ilaçlarını verdim.

112 yi aradık sevk için görüştük 112 yi beklerken hastanın oğlu geldi ve üstüme saldırdı adam burda acı çekiyor niye bişey yapmayıp dikiliyorsun dedi bende gereken ilaçları verdiğimizi söylediğimde bağırmaya devam etti. Ben bugün de anladım ki biz ne yaparsak yapalım olmuyor.

Üzüldüğüm tek nokta şu ben her kalp krizi geçiren hastada kendi babamı görmüş gibi olup ona göre ekstradan fazla ilgi gösteriyorum ama insanlara göre hiçbir şey yapmamış oluyorum bu acıyı bizde yaşadık ama kalkıp kimseye saldırmadık. Ve onlar bizden çok daha şanslı."

İlgili Haberler