Türk mutfağında çay yanı eşlikçisi olarak tüketebileceğiniz zengin alternatifleri içerisinde barındırıyor. Tatlı ve tuzlu kurabiyeler, kısır, makarna bazlı salatalar, soğan bazlı salatalar misafir ağırlarken yapabileceğiniz birçok çeşit bulunuyor. Çay eşlikçisi lezzetleri evde yaparken pastane lezzeti tutturmak için uygulanabilecek püf noktaları yeniden gündeme getirildi.

Özellikle video içeriklerinin üretildiği TikTok, YouTube gibi platformlarda son dönemlerde yeme-içme türü içeriklerde ön plana çıkan pastane tarifleri binlerce kez izlenerek, çok sayıda etkileşim alıyor. Evde kullanılan fırınlarla pastanede kullanılan fırınların aynı dizayna sahip olmaması pişirme noktasında bazı endişeleri de beraberinde getiriyor. Yemek tarifleri içeriklerinde son dönemlerde arama motorlarında sakallı pogaça tarifleri ya da sakallı poğaça yapımının püf noktaları aratılıyor.

Çay yanında hamur işi tüketmek diğer aparatiflerin yanı sıra daha fazla tercih ediliyor. Hamur iş doyurucu olması sebebiyle ikram olarak daha sık tüketiliyor. Yapım maliyeti açısından da daha az malzeme ile daha çok ürün elde edilebiliyor olması nedeniyle ekonomik olarak nitelendiriliyor.

SAKALLI POĞAÇA TARİFİ


Öncelikle yoğurma kabına yaş maya, toz şeker, ılık su ve ılık sütü alarak maya çözülene kadar karıştıralım.
Üzerini streç film ile örterek 5 dakika kadar bekletelim.
Daha sonra sıvı yağ, yumurta akları ve tuzu ilave ederek tekrar karıştıralım.
Ardından unu azar azar katarak yumuşak bir hamur yapıp, üzerini streçleyerek 30 dakika sıcak bir yerde mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamuru bir kaç kez daha yoğuralım ve havasını alalım.
Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım, tepsiye aralık bırakarak dizelim.
Üzerlerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika tepsi mayası gelmesi için bekleyelim.
Daha sonra poğaçaların üzerlerinin her yerine gelecek şekilde yumurta sarısı sürüp, 170 derecede yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.
Bu arada iç malzemesini hazırlayalım. Krem peynir ve beyaz peyniri ezerek birbirine yedirelim.
Maydanozu ince ince kıyalım.
Poğaçalar pişip soğuduktan sonra bıçakla arasını yarıya kadar kesip hazırladığımız iç harcı bıçakla ya da ķaşıkla içine sürelim, kapatıp birazda kesilen yerin üzerine sürelim.
Daha sonra peynirli yerlerini kıyılmış maydanoza bulayalım. Poğaçalarımız servise hazır. Bu ölüler ile toplamda 32 adet poğaça elde edebilirsiniz. Afiyet olsun.