Sakın IBAN'a ödeme yapmayın 'Banka hesabı olan herkesi ilgilendiriyor'

Sakın IBAN'a ödeme yapmayın 'Banka hesabı olan herkesi ilgilendiriyor'
Kuaförden giyime artık birçok esnaf komisyon vermemek için IBAN üzerinden ödeme yöntemini gerçekleştiriyor. Ancak uzmanlar uyarıyor 'Sakın IBAN'a ödeme yapmayın'

Banka hesabı olan herkesi ilgilendiriyor. Son zamanlarda birçok yerde bazı esnaflar kredi kartı üzerinden değil direkt IBAN hesabına para göndererek ödeme yapılmasını istiyor. Ancak uzmanlar bu konuda uyarıyor. IBAN’a ödeme yapmak başınızı büyük bir belaya sokabilir. Çünkü hiç beklemediğiniz anda bir suçun parçası olabilirsiniz.

Kuaförden giyime artık birçok esnaf komisyon vermemek için IBAN üzerinden ödeme yöntemini gerçekleştiriyor. IBAN’a ödeme yapılmaması konusunda milyonları uyaran TÜKONFED Üyesi Avukat Saadet Kartı, IBAN’a ödeme yapmak kara para aklama veya uyuşturucu ticareti yapanlara aracılık ediyor gibi görünebileceğinizi belirtti.

KARA PARA YÖNTEMLERİNDEN BİRİ

kredi-karti-ekstresi-cxco-cover.jpg

IBAN üzerinden para göndererek bilmeden de olsa bir suça ortak olabileceğinizi vurgulayan Avukat Saadet Kartı, “Kara para aklama yöntemlerinden bir tanesini açıkladı. İki bin kişiye para dağıtılıp bu paralar iş yerleri üzerinden sisteme sokuluyor. Siz de eğer işletmenin IBAN'ına para gönderirseniz, bu sistemin içine girmiş gibi görünerek bir savcılık soruşturmasına konu olabilirsiniz" açıklamalarında bulundu.

MÜŞTERİ ZARARDA

Özellikle internetten alışverişlerde IBAN'a ödeme yaparken dikkatli olmak gerektiğinin altını çizen Kartı, dolandırılma riskinin de çok yüksek olduğunu belirtti. IBAN'lı ödemenin dezavantajını açıklayan Kartı, kartlı işlem yapmadığı için tüketicinin kredi puanlarını toplayamadığını belirtti. Böylelikle tüketici taksit imkanlarından da yararlanamamış oluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.