“Acıyı unutmayın ama bal eyleyin”

“Acıyı unutmayın ama bal eyleyin”
İstanbul’da Şahkulu Derneği’nin aşure törenine katılan Kılıçdaroğlu, “Kamil insan kimliği, inancı, etnik kimliği ne olursa olsun tüm insanları kucaklayan insandır."

Acılarımızı unutmayalım ama bal eylemesini de bilelim, tıpkı aşure gibi” dedi.

Çağdaş Türkiye yaşayacak
AtatÜrk’ün Türkiye’sinin, çağdaş, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin birlikte yaşatılacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bu cumhuriyet görkemli hale gelmek zorunda. Bu demokrasiyi derinleştireceğiz” diye konuştu.

CHP liderinden birlik çağrısı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sevgi bağlamında dostluk bağlamında buluşalım, kucaklaşalım, acılarımızı unutmayalım ama acıyı bal eylemesini de bilelim, tıpkı aşure gibi” dedi. İstanbul’da Şahkulu Sultan Derneği’nin aşure merasiminde konuşan CHP lideri, şunları söyledi: “İnsanı kamilden söz edildi. Kamil insan okumuş insandır, kamil insan insanı seven insandır, kamil insan hoşgörülü insandır, kamil insan mütevazı insandır, kamil insan herkesin ayağının turabı olan insandır, kamil insan kadın erkek ayrımı yapmayan insandır, kamil insan kimliği, inancı, etnik kimliği ne olursa olsun bütün insanları kucaklayan insandır, bu felsefeye inanıyoruz. Doğu batı ayrımı yapmayacağız, güney kuzey ayrımı yapmayacağız, inancı ne olursa olsun kimliği ne olursa olsun herkesi kucaklayacağız.” Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Bir olacağız, beraber olacağız, sorunlarımızı çözeceğiz, şiddete başvurmayacağız, kaosa yol açmayacağız, inancımızı, sevgimizi, hoşgörümüzü rahatlıkla yapabileceğimiz bir Türkiye’yi, modern Türkiye’yi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’sini çağdaş, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini hep beraber yeniden yaşatacağız. Bu cumhuriyet bizim cumhuriyetimiz bu cumhuriyet görkemli hale gelmek zorunda. Bu cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırdık ve demokrasiyi derinleştireceğiz.”