Sedat Peker yine bildi. Bakın kim tahliye edilmiş

Sedat Peker yine bildi. Bakın kim tahliye edilmiş
Zaman gazetesinde bir dönem adliye muhabirliği yapan Hanım Büşra Erdal'ın 1 Nisan’da tahliye edildiği ortaya çıktı.

OdaTV’de yer alan habere göre, bir zamanlar yaptığı FETÖ’nün kumpasları kapsamında yaptığı haberlerle birçok kişinin hayatının kararmasına neden olan Zaman gazetesi adaliye muhabiri Hanım Büşra Erdal aylar önce tahliye edildi.

Hanım Büşra Erdal Twitter hesabından 7 Haziran''da yaptığı paylaşımda "Gerçekten tahliye olup olmadığımı soranlara; vallahi benim. 1 Nisan 2021''de şartlı tahliye zamanım geldi ve bıraktılar.

2. Kez tutuklanmamın yıldönümüne denk geldiğinden benim için iki kere şaka hükmündeydi 1 Nisan tarihi ve yine şakalayıp bırakmazlar mı acaba diye de epey düşündüm. Aynı tarihte çıkmak da bu hayatın cilvesi oldu.

İyi niyeti ve samimiyeti ile "geçmiş olsun" deyip iyi dileklerini sunan, dualarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Şükür ki geçti. Allah, herkesin kalbine niyetine göre versin" diye yazdığı ortaya çıktı.

SEDAT PEKER “GÖRÜŞÜYORLAR” DEMİŞTİ

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde olduğu bilinen Sedat Peker, daha önce yaptığı açıklamada FETÖ ile iktidarın görüştüğünü iddia etmişti.

Peker, FETÖ ile mücadelede kemerin gevşetildiğini savunmuştu.

ERDAL’IN BALYOZ PAYLAŞIMLARI

FETÖ''nün darbe girişimi sonrası gözaltına alınan Hanım Büşra Erdal, Balyoz davasında attığı tweetlerle tepki toplamıştı.

Ayrıca Büşra Erdal, Fethullah Gülen''in yeğeninin kaldığı koğuşta kendisine saldırdığını iddia ederek daha önce kamuoyuna açık bir mektup yazmıştı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ''nün medya yapılanmasına ilişkin, "örgüt üyeliği" ve "darbeye teşebbüs" suçlarından haklarında dava açılan 20''si tutuklu 29 sanığın yargılandığı davayı 8 Mart 2018''de karara bağlamıştı. Firari sanıklar Bülent Ceyhan, Said Sefa ile Emre Soncan hakkındaki davanın bu dosyadan ayrılmasına karar veren mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Muhterem Tanık''ın beraatını kararlaştırmıştı.

25 SANIK CEZA ALMIŞTI

Sanık Atilla Taş''ın, "örgüte yardım etmek" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, aynı suçtan sanık Murat Aksoy''un da 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Diğer sanıklar Abdullah Kılıç, Bayram Kaya, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cihan Acar, Habib Güler, Halil İbrahim Balta, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Yakup Çetin ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu''nu üzerlerine atılı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezalarına çarptırmıştı.

Mahkeme heyeti, sanıklar Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Muhammet Sait Kulaoğlu, Mustafa Erkan Acar, Mutlu Çölgeçen, Oğuz Usluer, Seyid Kılıç, Ufuk Şanlı, Ünal Tanık, Yetkin Yıldız, Cuma Ulus ve Davut Aydın''ın da "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl altışar ay hapis cezasına çarptırılmasını kararlaştırmıştı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi de 6 Mart 2020''de sanıklar Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Cemal Azmi Kalyoncu, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Ünal Tanık, Yakup Çetin, Yetkin Yıldız ve Atilla Taş yönünden verilen hükümlerin bozulmasına karar vermişti. Diğer 17 sanık hakkında verilen cezalar ise onanmıştı.

İlgili Haberler