Şehit ailesine bu da yapıldı! Mezar yeri için para istediler

Şehit ailesine bu da yapıldı! Mezar yeri için para istediler
İYİ Parti milletvekili Erhan Usta, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin 28 yıl önce şehit düşen İlhan Hamlı’nın kardeşinden 20 bin lira mezar yeri parası alındığını açıkladı. Hamlı’nın kardeşi Ayhan Hamlı ücreti belediyeye peşin ödedi.

18 Nisan 1992 yılında Iğdır- Doğubeyazıt Karayolu Pamuk Geçidi mevkiinde yol kesme eylemi gerçekleştiren PKK terör örgütü mensupları tarafından sivil ve silahsız oldukları halde şehit edilen 4 astsubaydan birisi olan Astsubay İlhan Hamlı'nın ailesi, şehidin babası Ahmet Hamlı'nın 2019 yılında rahmetli olması üzerine şehidin defnedildiği Asri Mezarlığı'nda şehit babası ve hayatta olan 85 yaşındaki annesi Bedriye Hamlı için yer talep etti.

Şehit ailesi adına yer talebinde bulunan şehit kardeşi Ayhan Hamlı'ya 1 yıl önce iki kişilik mezar yeri için Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 bin lira fatura çıkarıldı. Mezar yeri ücretinde indirim bekleyen ve bu konuda girişimlerde bulunarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir dahil belediyede birçok kişi ile görüşen şehit ailesine, bu kez zamlı mezar yeri ücreti olarak 20 bin lira fatura çıkarıldı. Şehit kardeşi Ayhan Hamlı, 20 bin lirayı peşin olarak ödedi.

fatura-1.jpgfatura-2.jpg

sehit-010.jpg

sehitt.jpg

" O TOPRAĞIN BEDELİ ÖDENDİ KENDİNE GEL"

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı, Samsun milletvekili Erhan Usta yaptığı açıklamada Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı 20 bin lira almadan mezar yeri vermedi! O toprağın bedeli şehidimiz tarafından 28 yıl önce ödendi, kendine gel” dedi.

Olayın belgelerini de paylaşan Usta şu açıklamaları yaptı;

Usta, “Bundan 28 yıl önce hain terör örgütü tarafından kalleşçe şehit edilen, Samsun'un sembol şehidi İlhan Hamlı...Anne ve babası 28 yıl boyunca her gün mezarına gittiler. Devletten tek istedikleri oğullarının yanına gömülmekti. Ama Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı 20 bin lira almadan mezar yeri vermedi! O toprağın bedeli şehidimiz tarafından 28 yıl önce ödendi Mustafa Demir, kendine gel! Sen kim oluyorsun da; bu millet için, memleket için şehit düşen kahramanın ailesinden 2 metre toprak için 20 bin lira istiyorsun ve alıyorsun. O parayı iadene kadar bu dünyada ben, ahirette aziz şehidimiz yakanı bırakmaz” dedi.

rp3ypy.jpg