Selçuk Geçer 'O yasayı kaldırdılar' diyerek kötü haberi verdi 'Zam bekleyen emekliye bir darbe daha'

Selçuk Geçer 'O yasayı kaldırdılar' diyerek kötü haberi verdi 'Zam bekleyen emekliye bir darbe daha'
Kamu Son Haber’e konuşan Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, emeklilere kara haberi duyurdu.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, emeklilere verilecek olan net ücreti açıklayarak kötü haberi verdi.

Milyonlarca asgari ücretli 17 bin 2 TL ücret alacağı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Hemen ardından gözler emekli ücretlerine yapılacak olan zamma çevrildi. Bu hafta içerisinde emekli ücretlerinin belli olması bekleniyor.

EMEKLİLER EK ZAM İSTİYOR

6 aylık enflasyon farkında emekliye yüzde 37,57 memura da yüzde 49,25 oranında zam yapılacağı ortaya çıkmıştı. Bu noktada emekli aylıkları asgari, memur ve açlık sınırının altında kaldı. Emekliler X hesabı üzerinden her geçen gün seyyanen zam yapılması konusunda gündem oluşturmaya devam ediyor. Emeklilere uzman isimlerden de destekler geliyor. Emeklinin dertleri ise bu şekilde gündeme taşınıyor.

emekliler-2.jpg

GEÇER: BÜTÇE AÇIĞI İLE EK ZAM MÜMKÜN DEĞİL

Onlardan biri ise Kamu Son Haber’de muhabir Süleyman Çay'a özel açıklamalarda bulunan ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den geldi. Geçer, emekli ücretlerinin açlık sınırının altında kaldığını vurgularken, kara haberi duyurdu. Geçer, “Emeklilere verilecek ücret bana göre 11 bin TL civarında olur. Ek bir ödemenin geleceğini de sanmıyorum. Seçimden dolayı bir beklenti var ama bu bütçe açığı ile onu yapacaklarını mümkün görmüyorum.” dedi.

selcuk-gecer-16.jpg

“EMEKLİ ASGARİ ÜCRETİN ÜSTÜNE ÇIKMADIĞI SÜREDE MUTLU OLAMAZ”

2016 yılından önce emekli ücretinin asgari ücret seviyesinin üstünde olduğunu hatırlatan Geçer, son dönemlerde ise asgari ücretin emekli ücretini geçtiğini söyledi. Geçer, “Normalde emekli ücreti, asgari ücretin üstünde olması gerekiyordu. Eskiden bir yasa ile emekli ücreti asgari ücretin yüzde 10 fazlası olması zorundaydı. O yasağı 2016 yılında kaldırdılar. Adım adım emekli maaşlarını aşağı çektiler. Bilinçli bir tercihti” ifadelerini kullandı. Geçer, son olarak emeklilerin maaşı asgari ücretin üstüne çıkmadığı sürece mutlu olamayacağını açıkladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.