Selçuk Geçer tarihte görülmemiş rekoru açıkladı 'Doları olanlar o tarihe dikkat'

Selçuk Geçer tarihte görülmemiş rekoru açıkladı 'Doları olanlar o tarihe dikkat'
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuru konusunda flaş açıklamalarda bulundu.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye'de yeni bir kur şokunun an meselesi olduğunu öne sürdü. Doların yeni yılda 45 liraya kadar ulaşabileceği konusunda uyardı.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Halk TV'de yayınlanan Seda Selek ile Perdenin Önü Arkası programında Türkiye ekonomisi ve dolar kuru konusunda flaş açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın arka kapı müdahaleleri ve yeni ekonomi yönetiminin göreve başlamasıyla birlikte ekonomide kapsamlı bir model değişiklilerin yapılacağını söyleyen Geçer, AK Parti'nin müdahaleleri sonucunda yıllarca yürütülen hatalı para politikaları nedeniyle Türk halkının yoksullaştırıldığının altını çizdi.

dolar-2.jpeg

Asgari ücretin ne olursa olsun tatmin edici bir seviyede olamayacağını belirten Geçer, geçtiğimiz yıllarda TÜİK ile açıklanan ve doğru olmayan enflasyon oranlarının kümülatif şekilde hesaplanarak maaşlara dahil edilmesini ve ancak bu şekilde vatandaşların alım gücünün yeniden kazanılabileceğine değindi.

Geçtiğimiz yılda 'seçim ekonomisi' sebebiyle dolar kurunun üzerinde yaratılan baskının tam anlamıyla bitirilemediğini ve Merkez Bankası'nın halihazırda düşük yoğunluklarla da olsa piyasalara yönelik müdahaleleri sürdürdüğünü vurgulayan Geçer, dolar kurunda yaşanacak yükselişler için flaş tahminde bulundu.

dolar.jpg

Dolar kurunun gerçek değerinin 45 liraya geldiğini ve yakın zamanda Türkiye ekonomisinin mecburen bu seviyelere çıkacağının altını çizen Geçer, FED toplantısı sonrasında, dolar uluslararası değerini uzun bir süre daha koruyacağını ve geçmişteki kadar güçlü olmayacağının altını çizdi. Geçer, “Doların duracağını söylemem sizi yanıltmasın. Türk lirası karşısında elbette hızla değer kazanmaya devam edecektir. Çünkü Türkiye'de, özellikle Şahap Kavcıoğlu döneminde yürütülen hatalı politikalar, yapılan arka kapıda müdahaleleri ile kontrol edilen dolar kuru günümüze gelene kadar enflasyon ile aynı oranda değerlendirilmedi.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum