Babasının silahıyla özçekim!..

Babasının silahıyla özçekim!..
Dünya çapında önüne geçilemeyen çılgınlık İstanbul’da can aldı. Atahan Çalışal 15 yaşındaydı. Dolu tabancayla özçekim yaparken, tetiğe dokundu...

İstanbul’da babasının ruhsatlı silahı ile selfie yaparken tetiğe dokunmasıyla hayatını kaybettiği iddia edilen 15 yaşındaki Atahan Çalışal memleketi Sakarya’nın Akyazı İlçesi’nde toprağa verildi. Akıllara durgunluk veren olay riskli özçekimleri yeniden gündeme getirdi. Dünyada kötü örnekleri yaşanan riskli özçekimlerde ABD’de bir kişi kendini ensesinden vurarak yaşamını yitirmişti. İstanbul Başakşehir’de oturan Atahan Çalışal, pazar günü ayakkabı ticareti yapan babası Kayhan Çalışal’ın evde bulundurma ruhsatlı tabancasını alarak iddiaya göre özçekim yapmak istedi.

Tabanca birden ateş aldı

Atahan Çalışal poz verirken tetiğe dokunması sonucu tabanca ateş aldı. Atahan Çalışal başına isabet eden kurşunla yere yığılırken, silah sesini duyan ailesi odaya koştu. Çağrılan 112 Acil ekibi Atahan Çalışal’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Atahan Çalışal’ın cenazesi önceki gün memleketi Sakarya’nın Akyazı İlçesi’nde baba ocağına getirildi. Evin önünde dualar okunurken, anne Melike Çalışal tabutu açtırıp oğlunu öperek, “Beni bırakıp nereye gidiyorsun” diyerek ağladı.  Özel bir fen lisesinin öğrencisi olan Atahan Çalışal’ın cenaze namazına öğretmenleri ve arkadaşları da katıldı. Atahan Çalışal öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Gebeş Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi. Bu arada bir süre önce İstanbul’da Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün devam eden inşaatında köprüne çıkan iki kişi zirvede özçekim yapmış, riskli fotoğraflar yürek hoplatmıştı.

ABD’de 12 kişi öldü

Öte yandan 2015’te Rusya’da Ural Dağları’nda iki kişi bir el bombasını ateşlerken poz verdiklerinde canlarından oldular. 17 yaşındaki bir erkek, bir çatıda Instagram sayfası için resmini çekmeye girişince yuvarlanarak can verdi. Aynı genç daha önce Vologda kentindeki çeşitli yüksek binaların tepelerinde kendisinin benzer fotoğraflarını çektirmişti. ABD’de ise 2015 yılında en az 12 kişi özçekim yaparken öldü.