Serpil Örümcer kimdir, nereli ve kaç yaşında

Serpil Örümcer kimdir, nereli ve kaç yaşında
Yeşilçam'a damgasını vuran oyuncu Serpil Örümcer pazarda tezgah açmaya başladı. Peki, Serpil Örümcer kimdir, nereli ve kaç yaşında...

Türk Sineması'nda 70'li yıllarda popüler isimlerden biri olan Serpil Örümcer, şimdilerde İstanbul Avcılar'da bir pazar tezgahında hayatına devam ediyor. Peki Serpil Örümcer kimdir, nereli ve kaç yaşında? Merak edenler için cevabını haberimizde derledik. Serpil Örümcer'in Antik Nostaljik Eşya Çarşıcıları Derneği tarafından açılan tezgahta çalışarak geçimini sağladığı öğrenildi. Örümcer film ve dizilerde iş bulamayınca geçim sıkıntısı yaşamaya başladı. 'Çalışmanın ayıbı yok' diyen Serpil Örümcer anlattıklarıyla magazin dünyasının ne kadar vefasız bir camia olduğunu gözler önüne serdi. İşte Serpil Örümcer ile ilgili detaylar...


SERPİL ÖRÜMCER: GÖRMEME İHTİMALİM VAR

Serpil Örümcer gazetecilere şu sözleriyle dert yandı: "Şöhretliyseniz, paralıysanız sizin peşinizi bırakmazlar. Ama bittiyseniz, düştüyseniz maalesef selam bile vermezler. Kötü insanların gazabına uğradım. Dost mu değil mi bir de onu öğrendim." Sağlık ve maddi anlamda zorluk çektiğini söyleyen 66 yaşındaki sanatçı, "Katarakt var. Ben ihmal ettim derken bir de parasızlık bunun önüne geçti. Katarakt kalınlaşmış ve görmeme ihtimalim var. Berkant'tan bir kızım var rahatsız, iki de torunum var. Onlar da okuyorlar ve altından biraz zor kalkıyorum. Ama şükür demekten başka çaremiz yok" dedi. Serpil Örümcer, şu sözleriyle ise ders verdi: "Ben çalışmayı seviyorum, her ne olursa olsun çalışmanın ayıbı yoktur. Sanatçı da olsam ne olursam olayım ama çalışmanın ayıbı asla yok."

serpil.jpg

SERPİL ÖRÜMCER KİMDİR

Serpil Örümcer, 1952 tarihinde dünyaya geldi. Serpil Örümcer, bir dönemin ünlü pop sanatçısı Berkant (Bay Samanyolu) ile evlendi. Beşiktaş’ta bir çay bahçesinde başlayan aşkları nikah masasında sonlanmıştır. Bu arada, Berkant'ın çalıştığı gece kulübünde sahne almaya başlayan Örümcer, zaman içerisinde şöhret olmuştur. Aşkları sadece 1 yıl sürmüş ve Örümcer, kızı Fulya'ya hamileyken, eşi Berkant'tan, çok alkol kullandığı gerekçesiyle ayrıldı. Serpil Örümcer daha sonra müziğe başlamış ve 5 albüm ve 7 tane 45'lik çıkarttı.

Örümcer, daha sonra, 4 eşi daha bulunan Batmanlı iş adamı Hasan Ölük'le evlendi.

İzmir Fuarı'nda 1969'da en büyük parayı alan sanatçıdır.

1990'larda cilt kanserine yakalanan ve büyük maddi sıkıntılar içinde olan Örümcer, yaşam mücadelesi vermektedir. 2010 yılında kötü durumda olan evi bir televizyon programı tarafından yenilenmiş ve iyi hale getirilmiştir.