SGK Uzmanı Özgür Erdursun 4 farklı senaryoyu açıkladı 'Emeklilerin alacağı net ücret belli oldu'

SGK Uzmanı Özgür Erdursun 4 farklı senaryoyu açıkladı 'Emeklilerin alacağı net ücret belli oldu'
SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli aylıklarına ilişkin tablo halinde 4 farklı senaryoyu açıkladı.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli aylıklarına ilişkin tablo halinde 4 farklı senaryoyu YouTube canlı yayınında açıkladı.

Milyonlarca emeklinin gözü önümüzdeki hafta yapılacak zamma odaklandı. Emekli zammına ilişkin yıllık enflasyona göre yüzde 37,57 enflasyon farkı verilecek. Fakat bu enflasyon farkı dar boğazda olan emekliler için umut olamadı.

Emeklilerin istediği dört farklı senaryoyu SGK Uzmanı Özgür Erdursun, açıkladı. Erdursun YouTube canlı yayınında tablolar halinde anlattı. Erdursun ilk olarak devlet memurlara verilen 8 bin 77 liralık seyyanen artışın emeklilere de verilmesinin altını çizdi. Erdursun, yüzde 37, 5 oranında bir zam yapılıp ardından 8 bin 77 TL’lik bir artış yapılırsa oluşacak tabloyu aktardı.

emekl-1.jpg

“18 BİN 394 TL’YE ÇIKAR”

Emeklileri uyaran Erdursun, aylıkların gerçekten 7 bin 500 lira olmayabileceğini belirtirken, aylıkların 7 bin 500 TL’ye tamamlanabileceğini aktardı. Erdursun, “Bu sonuçta aylıklar 14 bin 268 TL’den 7.500 TL’ye kadar olanların aylığı 18 bin 394 TL’ye kadar çıkar.” dedi.

‘Türkiye'de emeklilerin büyük bir kısmı düşük aylık aldığı için bu söylediklerimi artık hükümet yapmak zorunda’ olduğuna değinen Erdursun, kamuoyu oluşturulmasının şart olduğunu belirtirken, “Bizim dediğimiz gibi olursa en düşük emekli aylığı 14 bin 268 TL’ye gelecek. 2024 Temmuz ayında çıkacak enflasyon farkı önemsiz olacak. Bu konuları tamamen gündem dışı bırakmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

“ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BELLİ OLUR”

Seyyanen bir artış olmadıktan sonra yüzde 50 verilse de çokta değişmeyeceğini belirten Erdursun, öncelikle aylıklara enflasyon farkını yansıtıp, üzerine de seyyanen bir artış yapmaları yönünde olmaları gerektiğinin altını çizdi. Erdursun, “Fakat, 8 bin TL’yi yansıtıp üzerine de enflasyon farkı verebilirler. Bu durumda da 14 bin TL’den 17 bin TL’ye çıkar. Önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında belli olur.” dedi.

İşte Erdursun’un 4 farklı emekli zam tahminine ait paylaştığı tablolar…

erdursun-2541251-002.jpg

ozgur-erdursun-2.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.