“Ballı atamalar”da yeni bir liste daha!

“Ballı atamalar”da yeni bir liste daha!
CHP’li Haluk Koç, iktidar tarafından usulsüz olarak ballı atama yapıldığını iddia ettiği yeni bir liste daha açıkladı

Haber: Fatih Erboz

Basın toplantısında, daha önce açıkladıkları “ballı” atamalara ilişkin iddiaların AKP iktidarı tarafından “çürütülemediğini ve reddedilmedeğini” vurgulayan Haluk Koç, “Bu bir başlangıçmış meğerse. Vatandaşın o kadar çok bağrı yanmış ki, CHP’ye ihbar yağmaya başladı” dedi.
Koç, listesindeki isimleri tek tek açıklarken şunları söyledi: Bütün duyumlarınızı bildirin. Bunlar kendi kaynaklarımızla doğrulandıktan sonra teşhir edileceklerdir. TBMM’ye araştırma önergesi vereceğiz. Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na biz suç duyurusunda bulunacağız...

CHP’li Haluk Koç, AKP iktidarı tarafından usulsüz olarak memurluğa atanan kişilerin isimlerinin bulunduğu yeni bir listeyi gazetecilere dağıttı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, devlet görevlilerinin yakınlarının torpil sonucu iş bulduğunu iddia ettiği ikinci bir torpil listesini açıkladı. Koç, partisinin genel merkez binasından dün düzenlediği basın toplantısında, iktidarın çürüdüğünü ve birbirlerini ihbar eder hale geldiğini iddia etti. Koç, “Değirli yurttaşlarım tüm duyumlarınızı ve haksız memur alımlarını duyurmak için bir web sitesi oluşturduk. Bunun adı haksizatamalar.org Bütün duyumlarınızı bildirin. Bunlar kendi kaynaklarımızla doğrulandıktan sonra teşhir edileceklerdir” dedi. TBMM’de 2002’den itibaren istisnai memur alımı yoluyla KPSS’ye girmeden kaç kişinin, hangi bakanlıkta, devlet kurumunda memur yapıldığına ve nerelere yükseltildiğine ilişkin soru önergesi vereceklerini belirten Koç ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi. AKP’ye oy veren yurttaşlara da seslenen Koç şunları söyledi: “Sizin de hakkınız yeniyor. Onun için bu hukuk tanımazlara hep beraber bir yanıt vermek zorundasınız.” Basın toplantısının ardından gazetecilere, “sınavsız devlet memuriyetine istisnai kadrolarla atananlar” ve “AKP VİP ile liyakate dayanmadan hızla memuriyette yükseltilenler” başlıklı isim liste dağıtıldı.

İşte torpillilerin tam listesi:

1. TUĞÇE ÖZER: Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafçısı Kayhan Öze’in kızı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda 2 gün basın müşaviri olarak görev yaptırıldı. Bu sayede memuriyete açıktan atanmış oldu.
2.YASİN EKREM SELİM: Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde örtülü ödeneğin başında olan Maksut Serim’in oğlu. Açıktan atamayla AB Bakanlığı’nda müşavirlik kadrosu verildi.
3. ALİ TAHA KOÇ: AKP’li eski Kültür Bakanı Atilla Koç’un oğlu. Sınavsız olarak başbakanlıkta önce müşavir sonra başmüşavir yapıldı. Ardında da başkan olarak atanıp Saray’ın bilişim biriminin başına getirildi.
4. FATMA ERTEN: Mehmet Ali Şahin’in teyzesinin kızı. KPSS’den aldığı puan atanmaya yetmeyince dönemin TBMM Başkanı yakını önce sözleşmeli olarak Meclis’e bağlı devlet arşivlerine aldı. Bir süre sonra da istisnai kadroyla müşavir yaptı. Bununla da yetinmedi, yeğenini eşinin bulunduğu Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki MYO’ya memur olarak gönderilmesini sağladı.
5. NURETTİN ŞAR: AKP’li Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ın milletvekilliği döneminde danışmanlığını yaptı. Önce TÜRKSAT direktörlüğüne kısa bir süre önce de sınavsız olarak Telekominikasyon İletişim Başkanlığı Yönetim Sistemleri Koordinatörlüğü’ne getirildi.
6. AHMET CAN TURPÇU: AB Bakanı Volkan Bozkır’ın Özel Kalem Müdürü Anıl Turpçu’nun kardeşi. Kısa süre önce bakanlıkta müşavir yapılarak açıktan memuriyete atandı.
7. LATİF ÇELİK: Hüseyin Çelik’in yeğeni. KPSS puanı memur olmaya yetmeyince TBMM’de istisnai kadroyla memur yapıldı.
8. SADİ KUNDUROĞLU: Egemen Bağış’ın Amerika’dan arkadaşı. Önce Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’ne alınıp açıktan memur yapıldı. Daha sonra naklen atamayla AB Bakanlığı Müşavirliği’ne geçirildi. Egemen Bağış’ın arkadaş kontenjanından danışmanı.
9. AYŞE KUNDUROĞLU: Sadi Kunduroğlu’nun eşi. AB Bakanlığı’nda açıktan atamayla başkan yapıldı. Sonra bakanlığa bağlı Ulusal Ajans’ta görevlendirilerek maaşı iyileştirildi. Açık öğretim mezunu.
10. MEHMET SAFİ ÖZTEKİN: Egemen Bağış’ın Özel Kalem Müdürü İsmail Bayrakçı'nın arkadaşı. Zafer Çağlayan döneminde Ekonomi Bakanlığı’nda özel kalem müdürü olarak açıktan memur yapıldı.
11. DOLUNAY YÜKSEL: Başbakan Davutoğlu’nun eşi Sare Hanım’a sekreterlik yapan kadın halterci. Bol ikramiye ve yüksek maaşla 26 Kasım 2014 tarihli 29187 sayılı Resmi Gazete ile bütün müfettiş ve uzmanların gözünün içine sokarak ve dalga geçer gibi Başbakanlık Müşavirliği’ne atanıyor.
12. ADİL MURAT ALAN: AKP Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil’in danışmanıydı. TİB’e sınavsız olarak uzman yapıldı.
13. ÇAĞLA SEYMEN OĞLU: Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu’nun kızı. Ekrem Serim’in yeni evlendiği eşi. Herhangi bir sınava girmeden, açıktan atamayla Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler müşavirliğinde memur oldu.
14. TUĞBA NUR ÇİĞEROĞLU: AKP Uşak eski Milletvekili Nuri Uslu’nun kızı. İktisat Fakültesi mezunu. Üniversitede akademisyen olmak istiyor. Babası devreye giriyor. Önce Kaarahallı MYO’da kadro açılıyor. Fakat eski vekilin kızı sıralamada ilk 4’e giremiyor. Ardından Eşme MYO’da yeni bir kadro açılıyor. Ama bu kadro “Bankacılık ve Sigortacılık” mezunu olmayı gerektiriyor. İlan süresinin dolmasına 2 gün kala alım şartları değiştiriliyor. Eski vekilin kızı basının referansıyla nihayet üniversiteye kapağı atıyor.
15. MUSTAFA ERKEN: AKP Uşak eski Milletvekili Mustafa Çetin’in eşinin yeğeni. Uşak Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü’ne atandı.
16. ZEYNEP SEZAL: AKP eski Kahramanmaraş Milletvekili Ali Sezal’ın kızı. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından KPSS’si olmadığı halde Kahramanmaraş’a öğretmen olarak atandı.
17. ÇİĞDEM ERDOĞAN ATABEK: AKP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı’yken Aile ve Sosyal Politikalar Bakan yardımcılığına atandı. KPSS’ye hiç gerek görülmedi.
18. ZAFER TARIKDAROĞLU: Erzurum AKP Genlik Kolları Başkanı’yken dönemin Sağlık Bakanı ve Erzurum Milletvekili Recep Akdağ tarafından Sağlık Bakanlığı’na müşavir olarak açıktan atandı.
19. SELİM TERZİ: AKP Üsküdar Gençlik Kolları başkanıydı. Açıktan atamayla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü’ne getirilerek memur olması sağlandı.
20. ALPEREN KARAOSMANOĞLU: Recep Tayyip Erdoğan’ın uzun yıllar özel kalem müdür yardımcılığını yapan, şimdiki Bilim Sanayi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu’nun oğlu. AB Bakanlığı’nda açıktan atamayla memur yapıldı. Bir süre sonra da maaşların oldukça yüksek olduğu Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı’na geçti.
21. TALHA YANILMAZ: Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın yeğeni. Belediyenin istisnai memurluk kadrosu olan Özel Kalem Müdürlüğü’ne getirilerek memur yapıldı. Bu göreve getirilmeden öncesi esnaflık yapıyordu.
22. ELİF ÖZTÜRK: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri eski Daire Başkanı Hüseyin Öztürk’ün kızı. AB Bakanlığı’na açıktan atamayla müşavir yapıldı.
23. MUSTAFA SEÇEN: AKP’li Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçel’in oğlu. Önce Nevşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne getirilerek açıktan memur olması sağlandı. Ardından da TRT’ye geçiş yaptırılarak Televizyon Daire Başkanlığı’nda işe başlatıldı.
24. TUNA BEKLEVİÇ: 2007 yılında bir eşeğin boynuna “Ben bile bu ülkeyi daha iyi yönetirim” yazılı pankart astı. 2011’de çok ağır eleştirdiği AKP’nin Edirne’den 2. sırada milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. Ödülünü AB Bakanlığı’nda danışman yapılıp açıktan memur olarak aldı.