“KOBİ’ler ve yatırım öncelikli olacak”

“KOBİ’ler ve yatırım öncelikli olacak”
Başbakan Yardımcı Ali Babacan, daha önce açıkladıkları gibi Türkiye’nin G20 zirvesinde bazı öncelikleri bulunduğunu belirterek, KOBİ’ler, kapsayıcılık, uygulama ve yatırımın öncelikli olduğunu söyledi.

Babacan, G20 Sherpa’ları ile yaptığı toplantıda Türkiye G20 temsilciliğinin ilk Sherpa toplantısını gerçekleştirdiklerini söyledi.  Türkiye’nin G20 temsilciliği sürecinde üzerine düşen görevlerle alakalı bazı noktalara değinen Babacan, 2014 yılına G20 açısından bakıldığında, Avustralya G20 temsilciliğinin başarılı bir süreç olduğunu söyledi.
Bu önceliklerden ziyade söz konusu 3 başlık altında toplanan diğer tüm konulara da öncelik vereceklerinin altını çizen Babacan, şöyle devam etti:
Finansal kaynak
“Kapsayıcılık, küresel boyutu olan bir konu. Gelişen ve gelişmekte olan ülkelerde küçük işletmeler büyük rol oynar. Ekonomiyi geliştirme, rekabet ve bunların sonucunda oluşan büyümeyle beraber küçük işletmeler bizim için önemlidir. Ekonomimizdeki yenilikçi çağı sürdürmek için KOBİ’ler büyük role sahiptir. KOBİ’lerin uzun dönemli finansal kaynağa ulaşımını sağlamak, önlerindeki riskleri azaltmak ve küresel ekonomideki etkinliklerini artırmak için elimizden geleni yapacağız. Uluslararası Ticaret Odası’na (ICC), KOBİ’ler için bir madde çıkarması konusunda başvurduk. Zaten onlar halihazırda çok büyük bir küresel networke sahip. Bu alanda gereğinin en hızlı şekilde yapılması ve KOBİ’lerle alakalı kaygıların gidereceğine dair bir söz aldık.”
Ali Babacan, yatırım konusunun ise aslında en temel konu olduğuna işaret ederek, bir ülkenin potansiyelini artırması, taleplerini karşılaması ve hedeflerini gerçekleştirmesinde bu konunun önemli olduğunu söyledi. Özellikle de kalkınma biçimi olarak yatırımın, gelişen ve gelişmiş piyasaların can damarı olduğunu vurgulayan Babacan, “Türkiye, yatırım konusunda G20 temsilciliği olarak büyük ve azimli hedeflere sahiptir. Güvenilirlik, makul şekilde ilerleme ve uygulanabilirlik, yatırım alanında en önemli noktalardır. Yatırım, G20 ajandamızda öncelikli konulardan biri olacaktır” ifadelerini kullandı.