SGK'dan emeklilere büyük şok! Maaş alamayacaklar

SGK'dan emeklilere büyük şok! Maaş alamayacaklar
SGK’dan emeklilere büyük şok! Kimse böyle bir şey beklemiyordu. SGK, bazı emeklilere emekli maaşı ödememe kararı aldı.

Milyonlarca emekli ocak ayında yapılacak emekli maaşına zammı dört gözle beklerken bir darbe de SGK’dan geldi. SGK, bazı emeklilere emekli maaşı ödememe kararı aldı. Kötü haberi öğrenen emekliler büyük şok yaşadı. SGK uzmanı Özgür Erdursun konu ile ilgili detayları anlattı.

CİDDİ MADDİ KAYIPLAR OLUŞTU

Türkiye'de emeklilik sistemi ile ilgili tartışmalara bir yenisi daha eklendi. EYT’lilerin uzun yıllar süren çabalarının ardından haklarını kısmen geri almasıyla tartışmalar yeni bir boyut kazandı. Mart ayında çıkarılan yasayla birlikte 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkı elde etti ancak başvuru yapan birçok kişi hala bir sonuç alamadı. EYT’ye başvuru yapıp sonuç olamamış milyonlarca vatandaşın bu durum ciddi maddi kayıpları oluştu. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, yaşanacak mağduriyetin detaylarını anlattı.

MAAŞLARINI ALAMAYACAKLAR

Dosyalardaki sorunların çözülüp çözülmediğinin bile bilinmediğini iddia eden SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yılsonuna kadar bekleyen dosyaların tamamlanacağını belirtmesine rağmen, dosyalarda küçük bir sorun olması durumunda beklenen sürenin aylığını almanın mümkün olmayabileceği belirtti.

BAŞVURULAR GEÇERSİZ SAYILACAK

SGK'nın emeklilik başvuru sisteminin nasıl işlediği gözler önüne seriliyor diyen Erdursun, emeklilik başvurusu yapanların maaşları, başvuru yapılan aydan sonra gelen ilk ayın 1. gününden itibaren hesaplanacağını açıkladı. Böylelikle dosyasında eksiklik olan başvuru sahiplerinin başvurularının geçerli sayılmayacak. Erdursun bu gibi durumlarda, eksiklikleri giderdikten sonra tekrar başvuru yapmaları gerektiğini söyledi.

6 AYLIK EMEKLİ MAAŞI ALAMAYACAKLAR

Çok sayıda EYT'linin dosyalarının uzun süre değerlendirilmediği ve gerekli bilgilerin yeterince verilmediği için bu kişilerin yeniden başvuru yapmak zorunda kalacaklarının altını çizen Erdursun, "Mart ayında başvuru yapan bir EYT'linin dosyasında eksiklik varsa Eylül ayı itibariyle yeniden başvuru yapması gerekecek ve içeride biriken 6 aylık emekli maaşını alamamış olacak" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.