Tsunami değil dalga

Tsunami değil dalga
Şiddetli fırtınayla 6 metreye ulaşan dalgalar, Karadeniz Sahil Yolu’nu trafiğe kapattı. Mahsur kalan araçlar kurtarıldı. Suyun tahliye edilmesiyle kara yolu yeniden açıldı

Giresun’da şiddetli fırtınayla yükselen dalgaların Karadeniz Sahil Yolu’nda su birikintileri oluşturması nedeniyle yol çift yönlü trafiğe kapatıldı. Fırtına nedeniyle yaklaşık 6 metreye ulaşan dalgaların oluşturduğu su birikintileri nedeniyle ulaşım yapılamayınca Karadeniz Sahil Yolu, Bulancak ilçesinde Trabzon yönüne, Keşap ilçesinde de Giresun yönüne kapatıldı. Su birikintisinde mahsur kalan bazı araçlar kurtarıldı. Sahil kenarında bulunan Cumhuriyet Parkı’nda ise dalga nedeniyle hasar oluştu. Yükselen dalgaların sular altında bıraktığı Karadeniz Sahil Yolu, fırtınanın dinmesi ve suyun tahliye edilmesinin ardından yeniden trafiğe açıldı.  Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde sağanak nedeniyle Çamlıhemşin-Ardeşen kara yolu da trafiğe kapandı. Güneysu ilçesinde de sağanak dolayısıyla dereler taştı, bazı çay tarlaları zarar gördü.  Artvin’de etkili olan yağış nedeniyle bazı dereler taştı, küçük çaplı heyelanlar yaşandı. Sugören, Başoba, Başköy ile Eşmekaya köylerinde heyelan ve sel tehdidine karşı 5 ev tedbir amacıyla tahliye edildi.

“Kestane Karası”
Kastamonu ve Bartın’da, etkili olan rüzgar nedeniyle dalgalar mendirekleri aştı, balıkçılar denize açılamadı. Karadeniz’de sefer yapan gemiler de İnebolu Limanı’na sığındı. 
Amasra ilçesinde de etkili olan rüzgar nedeniyle oluşan dalgalardan yük gemileri limana sığındı. İstanbul’da önceki gün etkili olan ve halk arasında “Kestane Karası” olarak bilinen kuvvetli fırtınanın etkisiyle 85 ağaç devrildi, 28 çatı uçtu, 3 inşaatın iskelesi çöktü, bir inşaat vinci devrildi.