e-ticaret sektörü yüzde 35 büyüdü

e-ticaret sektörü yüzde 35 büyüdü
Toplam pazarın 18.9 milyar liraya ulaştığı e-ticaretin önü çok açık. Müşteriye hem zamandan hem de paradan tasarruf fırsatı sağlayan tatil ve seyahat kategorisi de 6.8 milyar liraya çıktı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, her 4 kişiden 3’ünün internet kullandığı Türkiye’de; e-ticaret sektörü yüzde 35 oranında büyüme gösterdi. Toplam pazarın 18.9 milyar liraya ulaştığı e-ticarette; tatil ve seyahat kategorisi de yüzde 35’lik büyüme ile 6.8 milyar liraya yükseldi. Özellikle otobüs biletlerinin online satışında yüzde 3’lük pay ile sektör lideri olan Biletall.com, iFrame adını verdiği uygulama ile e-ticaret sektörüne girerek kendi işinin patronu olmak isteyen girişimcilere de yeni bir fırsat sundu.

Kendi işinin sahibi

Araştırmalara göre; Türkiye’de 1 milyon 223 bin girişimci bulunuyor. Son 5 yılda kadın girişimci sayısı yüzde 8.9’luk oran ile 109 bine ulaşırken erkek girişimci sayısı 1.7’lik düşüş ile 19 bin azalarak 1 milyon 114 bine geriledi. Toplam nüfusa bakıldığında oldukça düşük sayıda olan girişimci sayısını göz önüne alan Biletall.com, AR-GE çalışmaları sonucu geliştirdiği yazılım ile “Artık kendi işimin sahibi olmak istiyorum” diyen girişimcilere seyahat bileti satabilmeleri için e-ticaret sayfası hazırlıyor.

Sayfanızı kurun

TÜİK verilerine göre her 4 kişiden 3’ünün internet kullanıyor olması da Biletall.com’un girişimciler için başlattığı iFrame uygulamasını destekliyor. Kendi sayfasını kurarak iş sahibi olmak isteyen girişimcilerin yapması gereken tek şey; Biletall.com ile iletişime geçmek. Kurulan altyapı ile anlaşmalı olunan havayolu, karayolu ve İDO biletleri online satılabilecek. Avea ve Yandex gibi sektörün  önde gelen şirketlerine de mobil ve web seyahat uygulamaları sunan Biletall.com; havayolu, karayolu, İDO biletlerini sayfasında kıyaslama imkânı ile satışa sunarak, müşterilerine hem zamandan hem de seyahat harcamalarından tasarruf fırsatı sağlıyor.