Sıfır araba alacaklar dikkat: O modelin Türkiye fiyatı uçtu!

Sıfır araba alacaklar dikkat: O modelin Türkiye fiyatı uçtu!
Her geçen gün artan enflasyonun beraberinde yükselen dolar kuru otomotiv piyasasını da vurdu.

Her şeye gelen fiyat artışının beraberinde Tesla'dan da bir zam haberi geldi. Otomotiv piyasasının önde gelenlerinden olan marka, Model Y fiyatını artırdığını duyurdu.

Tesla 2023 Nisan ayında Türkiye pazarına Model Y modeli ile Türkiye'de satışa sunulmuştu. Tesla mayıs ayında ise fiyatlara zam yaptığını açıklamıştı. Doların yükselişe geçmesiyle birlikte Tesla'dan kötü haber geldi. Mayıs ayının sonunda tekrar bir zam haberi geldi. Peki Tesla Model Y Türkiye fiyatı ne kadar oldu. İşte detaylar...

TESLA MODEL Y'NİN TÜRKİYE FİYATI UÇTU

Tesla tarafından yapılan açıklamaya göre dolar kurunda yaşanan artış sebebiyle Tesla Model Y'nin Türkiye fiyatına zam yapıldı. Model Y'nin Türkiye fiyatı yapılan bu zam ile birlikte ÖTV ve KDV dahil olmak üzere 1 milyon 732 bin 795 TL olarak zamlandı. 533 kilometre menzile sahip çift motorlu dört çeker Model Y Long Range modelinde ise yapılan zam ile birlikte 1 milyon 808 bin 728 TL oldu.

Ayrıca 250 kilometre azami hız kapasitesine ve 514 kilometre menzile sahip olan üst seviye modele ise yapılan zam ile birlikte fiyatı 1 milyon 907 bin 193 TL'ye çıkarılmıştır.

Kaynak:Uşakgündem

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.