Yattığı yerden kazandı yine de gözü doymadı!

Yattığı yerden kazandı yine de gözü doymadı!
Yattığı yerden kazandı yine de gözü doymadı!

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, FIFA’ya dava açan futbolculara ateş püskürdü. Yattara’ya oynamadığı süreçte 1 milyo

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, FIFA’ya dava açan futbolculara ateş püskürdü. Yattara’ya oynamadığı süreçte 1 milyon 100 bin TL verildiğini belirten Şener, Gabric ve Brüls’ün ise hiç alacağı olmadığını söyledi.

Haber : Ruşen Güven

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, FIFA’ya toplam 6 milyon 860 bin euro alacak davası açan Drago Gabric, Christian Brüls ve İbrahim Yattara’ya adeta ateş püskürdü. Bu üç futbolcudan sadece Yattara’ya 500 bin TL borçları olduğunu belirten Şener, “Diğer 2 futbolcuya tek kuruş borcumuz yok” dedi. Gabric’in trafik kazası geçirdikten sonra futboldan uzak kaldığını, Trabzonspor Kulübü olarak Hırvat futbolcuya her türlü yardımı yaptıklarını belirten Şener, “Gabriç için futbol oynayamayacağına dair doktor raporu var. Biz yine de insani olarak üzerimize düşeni yaptık. Şimdi kendisi 2 milyon 400 bin euro alacaklı olduğunu iddia ederek dava açtı. Gabric’e tek kuruş borcumuz yok” dedi.


Yattara’yı yadırgadım
Bordo-mavili kulübe 3.5 milyon euro alacak davası açan Brüls ile transfer görüşmesi yaptıklarını ancak resmi sözleşme imzalamadıklarını vurgulayan Şener, “Aslında bu davanın baştan reddedilmesi gerekirdi. Bu futbolcuya da her hangi bir tahaddümüz yok” diye konuştu. Başkan Şener, en çok Yattara’ya içerlediğini belirterek şöyle dedi: “Yatakta 1 milyon 100 bin lira, ayakta ise 1 milyon 400 bin lira aldı. Sadece Yattara’ya 500 bin lira borcumuz var. Onu da ödeme planımıza koyduk; zamanı geldiğinde verilecek. Yıllarca Trabzonspor’dan karnını doyuran Yattara’nın 500 bin liralık alacağını 900 bin euro göstererek dava açmasını yadırgadım.”


Jaja’nın yüzde 25’i bizim
Transfer konusunda değerlendirmelerde bulunan Başkan Şener, bordo-mavili kulübün olağan genel kurulunda açıklanan 99 milyon liralık borcun karşılığının bulunduğunu belirterek, “1-2 yıl içinde bu borç çok daha aşağıya doğru iner. Bu yönde bir sıkıntımız yok. Bütçeyi makul seviyede tutuyoruz. Türkiye’yi Avrupa’da yarıştıracak 1-2 oyuncu alma imkanımız var” dedi. Şener, özel yaşamı nedeniyle yollarını ayırdıkları Brezilyalı oyuncu Jaja’nın yüzde 25 hakkının kendilerine ait olduğunu belirterek, transferinde konuşma haklarının olduğu bu futbolcuyu istemeleri halinde alabileceklerini kaydetti.