HATAY SIĞINMACI İŞGALİNDE!

HATAY SIĞINMACI İŞGALİNDE!
HATAY SIĞINMACI İŞGALİNDE!

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, gelinen noktaya isyan etti: Her yer kamp! Girip çıkan belli değil. Çünkü sınır açık. Canlı b

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, gelinen noktaya isyan etti: Her yer kamp! Girip çıkan belli değil. Çünkü sınır açık. Canlı bomba gibi dolaşıyorlar. Durum kritik



Hayaldi, gerçek oldu!
Hatay’ı sürekli kendi haritasında gösteren Suriye, istediği şekilde olmasa da sığınmacılar sayesinde kenti fiilen ele geçirdi! CHP’li Mevlüt Dudu, Hatay halkını tedirgin eden durumu tüm çıplaklığıyla ortaya koydu:


Çoğunluğa ulaştılar
Kampların sayıyla ifadesinin artık bir anlamı yok. Çünkü burada her yer kamp. 300 nüfuslu bir köyde bine yakın Suriyeli yaşıyor! Sınır açık, girip çıkan belli değil. Bölgede görev yapan asker de rahatsız ama konuşamıyor.


Sürekli dalaşıyorlar!
Kendİlerİne kucak açıldığı halde bayrağımızı indiren, kampları çiftliğe çeviren, polisimize silah çeken sığınmacılar, sürekli olay çıkarıyor. Canlı bomba gibi dolaşan Suriyeliler, hiçbir şey olmasa birbirleriyle kavga ediyor.


Polise saldıracak
kadar pervasızlar
AKP’nin müsamahasına güvenen Suriyeli sığınmacılar, her geçen gün biraz daha saldırganlaşıyor. Sudan bahanelerle sürekli olay çıkaran sığınmacılar, iyice azıtıp market yağmalamış ve müdahale eden polislere saldırmışlardı. Silahı alınan polis yaralanmış, 2 polisimiz de darp edilmişti.


Hatay’da her yer kamp
Bayrağımızı indirip, polislerimize silah çeken isyancılar kampları çiftliğe çevirdi. CHP Hatay Milletvekili Dudu, “Burada her yer kamp, 300 nüfuslu köyde bin Suriyeli yaşıyor” dedi.

Çadır kentlerde kalan isyancılar, geçtiğimiz günlerde bir marketi yağmalamış, kimlik
kontrolü yapan polislere saldırmışlardı. İsyancılar, silahını aldıkları polisi yaralamış, 2 polisimizi de darp etmişlerdi.

Haber: Refika Karabacak
Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep’in de aralarında bulunduğu iller, adeta Suriyeli sığınmacıların kamplarına dönüştü. Her gün bir olayın yaşandığı kamplarda Türk Bayrağını indirip, polislerimize silahla saldıran Suriyeli isyancılar, bu kez de kendi aralarında kavga etti. Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesindeki kampta önceki gün meydana gelen kavgada 25 kişi yaralandı. CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, kampların sayıyla ifade edilmesinin bir anlamı olmadığına dikkat çekerek, “Muhaliflerin kaldığı kamplar artık kamp olmaktan çıktı. Burada her yer kamp” dedi.

Sabırlar taşıyor
Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa’da açılan kamplara yerleştirilen Suriye’den kaçan isyancılar, artık Türkiye’nin sabrını zorlamaya başladı. CHP’li Mevlüt Dudu, Hatay’da her köyde, her mahallede Suriyeli görmenin mümkün olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Burada bir-iki kamp var ve Suriyeliler orada yaşıyor. Ama durum öyle değil. Adamlar burada canlı bomba gibi dolaşıyor. Girip çıkan belli değil. Her an olay çıkarmaya müsaitler. Artık burada kamp diye bir şey yok. Her yer kamp. Muhaliflerin kaldığı kamplar artık kamp olmaktan çıktı. 300 nüfuslu bir köyde bine yakın Suriyeli var. Çünkü sınır açık gelip köyde yaşıyorlar. Özellikle akrabalık ilişkisi olan köylerde bu sayı çok daha fazla.” Bölgede görev yapan askerlerin huzursuzluğuna da dikkat çeken Dudu, “Güvenlik güçleri burada huzursuz. Sınırdaki asker çok rahatsız. İçlerine sindiremiyorlar. Ancak konuşamıyorlar. Sonuçta onlar da sadece kendilerine verilen görevi yapıyorlar” diye konuştu.

Birbirlerine girdiler
Önceki gün de Ceylanpınar ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyeli isyancılar, çocuklar arasında çıktığı belirtilen kavganın ardından birbirlerine girdi. Olayda aralarında çocukların da bulunduğu 25 Suriyeli yaralandı. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle yatıştırılan olayın ardından ambulanslarla Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve ilk müdahaleleri burada yapılan yaralılardan durumu ağır olanlar, Şanlıurfa’ya sevk edildi. Gerginlik üzerine kent merkezinden çadır kente, polis ve jandarma birlikleri takviye olarak gönderildi.