Sizce bir tek kestane ne kadara satılabilir?

Sizce bir tek kestane ne kadara satılabilir?
Kış aylarının sevilen yiyeceği kestane neredeyse artık tane ile satılıyor. 28 yıldır kestane satışı yapan Mert Alan, 100 gramı 15 TL olan kestanenin 7 veya 8 tane olduğunu, tanesinin ise 1,5-2 liraya geldiğini söyledi.

Sizce bir tek kestane ne kadara satılabilir?

Edirne’nin en işlek caddesi olan Saraçlar Caddesi üzerinde yıllardır kurduğu tezgahında satış yapan Mert Alan, kilogramı 140 TL olan pişmiş kestanenin gramla satıldığını ve artık taneye kadar düştüklerini anlattı.

KESTANENİN TANESİ 2 LİRAYA GELİYOR

Soğuk kış günlerinin sevilen yiyeceği kestaneyi 28 yıldır aynı yerde satan, kar kış demeden soğuk havada tezgahının başında olan Mert Alan 100 gramı 15 TL olan kestanenin 7 veya 8 tane geldiğini, tanesinin ise 2 liraya satıldığını belirtti. Alan, sezona başladığı günden bu yana kilo ile satış yapmadığını, onu sadece 1 veya 2 kişinin alabildiğini söyledi.

İnsanların alım gücü olmadığı için az aldıklarını ve genellikle 100''er gram tercih ettiklerini belirten Mert Alan, "Çoğunlukla gramla alıyorlar. 100 gram, 150 gram, bundan daha fazla alan olmuyor. Herkesin çoğunlukla aldığı 100''er gram. Tanesi ortalama 1.5 lira ile 2 lira arası geliyor. 28 yıldır bu işi yapıyorum. Alım gücü olmayanlara, isteyene bir tane ikram ediyoruz. Tabii ki doğal olarak ülkemizin genel sıkıntısı geçim sıkıntısı olduğundan dolayı işlerimizde biraz olsun düşüş oldu" dedi.