Selimiye Kışlası’ndaki Türk bayrağı yarıya indirildi mi. Bakanlıktan açıklama geldi

Selimiye Kışlası’ndaki Türk bayrağı yarıya indirildi mi. Bakanlıktan açıklama geldi
Sosyal medyada Selimiye Kışlası’nda Türk bayrağının yarıya indirildiğini iddia eden paylaşımla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi...

İstanbul Selimiye Kışlası’nda Türk bayrağının yarıya indirildiğini gösteren bir fotoğraf bugün sosyal medyada gündeme oturdu.

BAYRAK YARIYA MI İNDİRİLDİ

SODEV Eski Başkanı Erol Kızılelma yaptığı paylaşımda; "Selimiye Kışlası''nda bayrak neden yarıya indirildi? Gerekçesini bilen varsa açıklasın... ( Bu resmi 1 saat önce ben çektim)" ifadelerini kullandı.

Bayrağın yarıya indirilme gerekçesi olarak İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ölümü olduğuyla ilgili sosyal medyada yorumlar yapıldı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Odatv''nin haberine göre söz konusu olayla ilgili Milli Savunma Bakanlığı kaynakları açıklama yaptı.

Bakanlık açıklamada Türk bayrağın yarıya indirilmediğini fakat yıpranan bayrağın değiştiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Bugün Selimiye Kışlası’nda bayraklar yarıya indirilmemiştir. Ancak, rüzgâr ve hava şartları nedeniyle yıpranan bayrakların rutin değiştirme işlemi gerçekleştirilmiştir.” 

İsmailağa Cemaati Şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu askerliğinin bir bölümünü 1954 yılında Selimiye Kışlası’nda yaptığı belirtildi. (Odatv)

BAYRAK TEKRAR GÖNDERE ÇEKİLDİ

Olayı gündeme getiren Kızılelma tekrar paylaşım yaparak bayrağın tekrar göndere çekildiğini açıkladı. Kızılelma; "Bayrak tekrar göndere çekildi. Herhalde tepkiler üzerine. Ama 1 saat de olsa kimse bayrağı, hükümet kararı olmadan yatıya indirememeli." ifadeleri kullandı.

İlgili Haberler