Stresin baş düşmanı 9 harika besin. Anksiyeteye de savaş açıyor

Stresin baş düşmanı 9 harika besin.  Anksiyeteye de savaş açıyor
Uzmanlar, bazı besinlerin içlerinde yer alan rahatlatıcı maddeler nedeniyle strese ve anksiyete iyi geldiğini belirtiyor. İşte stres ve anksiyete ile mücadelenizde size destek olacak 9 harika besin.

Bilim insanları, bazı ürünlerin stres ve anksiyeteye karşı iyi geldiğini belirtiyor. Milliyet’te yer alan habere göre kendinizi stresli, endişeli veya bunalmış hissediyorsanız bundan kurtulmak için belirli yiyeceklere başvurabilirsiniz! Mutluluk hormonlarınızı artırarak kan basıncını düşüren, sakinleşmenize büyük katkısı olan kortizol seviyelerini dengelemeye yardımcı olan 9 süper besini sizler için sıraladık.

KIRMIZI BİBER

Stresli olduğumuzda vücudumuz kortizol adı verilen bir hormon salgılar. Bağışıklığı güçlendiren C vitamini yönünden zengin olan kırmızı biber, kan dolaşımındaki stresi yönetmeye yardımcı olan kortizol miktarını azaltır.

PİŞMİŞ DOMATES

Depresif belirtilerin artmasıyla bağlantılı olan enflamasyon ve kandaki pıhtılaşmayı önler. Likopen kaynağı olan pişmiş domates, kırmızı biber gibi kortizol seviyenizi düşürmenize yardımcı olur. Araştırmalar, domates pişirmenin likopenin gücünü diğer meyve veya sebzelerden çok daha fazla artırabildiğini ortaya koydu.

ISPANAK

Ispanak ve diğer koyu yapraklı yeşillikler folat bakımından zengindir ve vücudumuzun ruh halini iyileştiren serotonin ile dopamini üretmesine yardımcı olur. Ispanak ayrıca yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olan magnezyum bakımından da zengindir.

Stres altındayken vücut, magnezyumdan yoksun kalır. Bu nedenle ıspanak yoluyla bol miktarda magnezyum almak, vücudunuzu yeniden dengelemenin harika bir yoludur.

AVOKADO

Avokado; potasyum, E vitamini, B vitaminleri ve folat dahil olmak üzere sağlık için faydalı 20 temel öğe içerir. Nutrition Journal'da yayınlanan araştırmaya göre avokado sizi gün boyu tok tutar ve kan şekerini düzenler, bu da stres anlarında bile ruh halinizi dengede tutmaya yardımcı olur.

SOMON

Somon, hormonlarınızı düzenleme ve ruh halinizi canlandırmaya yardımcı olan, Omega-3 yağ asitleri yönünden zengin inanılmaz sağlıklı bir besindir. Somon ayrıca vücutta stres anlarında tükenen çinko da içerir.

BİTTER ÇİKOLATA

Magnezyum eksikliği, anksiyete ve strese bağlı tüm sorunlar ile yakından ilişkilidir. Bu nedenle stresli çikolatadan aldığımız birkaç ısırık size kendinizi suçlu hissettirmesin.

Kaliteli bir bitter çikolata, size sağlık açısından destek olacak düzeyde magnezyum ve çinko içerir.

Kaynak: Milliyet

İlgili Haberler