"Suçumuz Türk olmak, Arap olsaydık bize o zaman mı sahip çıkacaktınız?"

"Suçumuz Türk olmak, Arap olsaydık bize o zaman mı sahip çıkacaktınız?"
Doğu Türkistan için günlerce İstanbul'dan, Ankara'ya yürüyen Erşidin Erkin, İYİ Parti İzmir İl Başkanı ile bir araya geldi. Görüşmede partililere seslenen Erkin, "Suçumuz Türk olmak, Arap olsaydık bize o zaman mı sahip çıkacaktınız?" ifadelerini kullandı.

Doğu Türkistan'daki Çin zulmüne dikkat çekmek için İstanbul'dan, Ankara'ya yürüyen Erşidin Erkin, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve partililerle bir araya geldi.

İl Başkanlığı binasında gerçekleşen görüşmede konuşan Erkin, "Suçumuz Türk olmak Arap olsaydık bize o zaman mı sahip çıkacaktınız ? Doğu Türkistan'ın sınırı mı uzak yoksa vicdanınız Doğu Türkistan'dan mı uzak ? Ben bir yola çıktım sesimi duyurana kadar vazgeçmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ise, "Suriye mültecilerine 40 milyar dolar harcıyorsanız, bugün  ekonominizin kırılgan haliyle de bunları göğüsleyebiliyorsanız, siz ekonomik büyüklüğünüzü, Çin'le olan ekonomik ilişkilerinizi keserek göstereceksiniz" diyerek hükümete seslendi.

Ben TV'den Adife Teryaki'nin haberine göre, "1933 yılında Doğu Türkistan'da 13 milyon nüfus vardı Türkiye'de ise 14 milyon.. Şimdi baktığımızda Türkiye'de  80 milyon nüfus varken Doğu Türkistan'da 25 milyon nüfus var.. Bizleri tek tek katlediyorlar" diyen Erşidin Erkin sözlerine şöyle devam etti:

"Türk olmanın müslüman olmanın bedelini kan ile ödedik ve ödemeye devam ediyoruz. Türklerde bir söz vardır ''Ölmek var, dönmek yok'' diye. Biz dönmeyi değil ölümü seçtik'' dedi.  Sözlerine ''Doğu Türkistan'da her bir aileye Çinli bir ajan yerleştiriyorlar, bu ajan onlara tecavüz ediyor, şiddet uyguluyor, hapse atıyor, zorla Çinlilerle evlendiriyor. Bunlara engel olamadık.İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş yaptık. Amacımız Doğu Türkistan'daki kan kardeşlerimizin sesini duyurmaktı.Burada sesimiz yüksek çıkıyor. Yapılan işkenceleri senelerce anlatsam bitiremem. Müslüman derseniz bizler de müslümanız Türk derseniz bizler de Türk'üz, hiçbir zaman özümüzden vazgeçmedik. Türkiye'ye bizim için savaşın , bize parasal yardımda bulunun diye gelmedik. Sadece Doğu Türkistan'da yaşayan kan kardeşlerimiz, din kardeşlerimizin sesini duyun diye geldilk. Suçumuz Türk olmak Arap olsaydık bize o zaman mı sahip çıkacaktınız ? Doğu Türkistan'ın sınırı mı uzak yoksa vicdanınız Doğu Türkistan'dan mı uzak ? Ben bir yola çıktım sesimi duyarana kadar vazgeçmeyeceğim.  Doğu Türkistan meselesi sadece İYİ Parti'nin , Alperen Ocakları'nın, sivil toplum kuruluşlarının meselesi değil, bu Türk'lük meselesi, insanlık meselesidir."

"HİÇBİR TÜRK ESARET ALTINDA KALMAMALIDIR"

Toplantıda konuşan İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın açıklamaları şöyle:

''Eğer siz Suriye mültecilerine 40 milyar dolar harcıyorsanız, bugün  ekonominizin kırılgan haliyle de bunları göğüsleyebiliyorsanız, siz ekonomik büyüklüğünüzü, Çin'le olan ekonomik ilişkilerinizi keserek göstereceksiniz. Doğu Türkistan'da erkeklerin sakal bırakması, kadınların örtünmesine karıştıkları gibi çocuğunuza Türkçe, Arapça isim koymanız yasaklanmıştır, alkol kullanmak zorunluluk haline getirilmiştir. Yani sosyolojik olarak kendi yurtlarında kendi kavim ve ırklarını yok ediyorlar. Kominist Çin ajanları  tespit ettikleri isimleri belirterek zulme uğramalarını sağlıyorlar. Doğu Türkistan'dan kaçanlar Nepal'e Kırgızıstan'a gidiyor ama  orada ülkelerin iş birliğiyle geri çağrılıp bu zulmhanelerin içine hapsediliyorlar. Yaşayan hiç bir Türk esaret altında kalmamalıdır. Zulmün karşısında çelikten bir siper İYİ Parti'dir ve Allah bizi koruduğu sürece, biz siper olmaya devam edeceğiz."

İlgili Haberler