Suikastçi salonda yalnız mıydı?

Suikastçi salonda yalnız mıydı?
MHP Genel Başkan Adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Özdağ, TBMM'de gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Ümit Özdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Kıbrıs'tan Başkanlığa, bombalı terör saldırılarından Rusya Büyükelçisi'ne yapılan suikaste dair önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Özdağ'ın konuşmasından satır başları: 

İÇ CEPHEYİ BÖLEBİLECEK KONU BAŞKANLIK

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi’ne bir suikast yapıldı. Türkiye’nin çok boyutlu bir saldırı altında olduğu gözüküyor.Bir yandan bombalı araç saldırıları, bir yandan stratejik suikastler ile ülke bilinçli bir proje çerçevesinde yönetilmezlik üzerinden bir iç çatışma ortamına sürükleniyor. Ne yazık ki Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümeti ülkemizin beka sorunu ile karşı karşıya olduğunu bildikleri bir dönemde, milli birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğu noktada, Türk halkını, iç cepheyi bölebilecek en fazla konuların başında gelen bir hususu, yani başkanlık sistemini gündeme getiriyorlar.

İSTEMEDEN, BİLMEDEN DE OLSA HİZMET ETMEKTEDİR

Ülkemiz bu kadar ağır bir tehdit altında iken, bu tehdidi arttıracak ve Türkiye’yi bir bilinmezliği sürekleyecek olan sistem değişikliğinin ortaya çıkaracfağı riskleirn boyutunu tahayyül etmek bugünden tahmin etmek zor değil. İstemeden, bilmeden de olsa Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümetinin mevcut politikaları, Türkiye’yi istikrarsızlığa sürüklemek isteyen iç ve dış dinamiklerinin amaçlarına hizmet etmektedir.

2. DARBE GİRİŞİMİ 

Amerika Birleşik Devletleri ile gergin olan ilişkiler, daha da gerginleşecektir. Milli birliğe en çok ihtiyaç olunduğu bir dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dün anayasa komisyonun da olduğu gibi yarın genel kurulunda olacağı gibi çok sert tartışmalara gerek yoktur.  15 Temmuz öncesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni  FETÖ bir darbe hazırlığı içerisinde diyerek defalarca uyaran ve açıklamalar yapan Ahmet Zeki Üçok, bir darbe girişim olabilir diye tekrar açıklama yaptı.

KIBRIS'A GİDECEĞİZ

22 Aralık Perşembe günü ben ve değişik dönemlerden Milliyetçi Hareket Partisi milletvekilleri ile birlikte Lefkoşa’ya gideceğiz. Yusuf Halaçoğlu, Sadi Somuncuoğlu, Nazif Okumuş, İsmail Ok, Nuri Okutan, Kürşad Tuna hemen sayabileceğim isimler. 2016 yılında yapılan görüşmeler hakkında bilgiler alacağız. KKTC Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile görüşeceğiz. Ocak 2017 yılında İsviçre’de başlayacak görüşmeler konusunda da bilgi alacağız. Büyük bir toprak parçası Rum-Yunan emperyalizme teslim edilmesi düşünülüyor. Karpaz’ı veriyoruz Rumlara… %29’a düşüyor toprak büyüklüğümüz. Gelen Rumlar 100 bin kişi gelecekler ve çekildiğimiz topraklarımıza yerleşecekler. KKTC’den geriye kalan topraklarda 60 bin Rum yerleşecek. Yani iki kesimlik tamamen ortadan kalkacak. Rumlar hala sıkıntı çıkarıyorlar. Ne istiyorsunuz? Türkiye’nin garantörlüğü kalksın. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bu görüşmeler gizli yürütülüyor ve kamuoyundan saklanıyor.

SUİKAST YAPILIRKEN YALNIZ OLMAYABİLİR

Rus büyükelçisine düzenlenen suikast bir stratejik suikast… Şuana kadar yapılan araştırmalar neticesinde değerlendirme yaparsak bir FETÖ’cü polis bu cinayeti işledi. Birincisi büyükelçinin arkasında dakikalarca duruyor, tek başına kameraların önünde. Oysa bir suikastçi normal olarak kitlenin içerisine saklanır ve açığa çıkmamaya çalışır. Burdan çıkarılacak şey, içeride hiçbir güvenlik önleminin alınmadığı güvencesi verilmiş. İkincisi böyle stratejik bir suikast muhakkak başarı ile bitirilmek hedeflendiyse, arkada bu kişinin durmasından dolayı ortaya çıkacak komplikasyon aşınmak istendiyse, içeride, salonda suikastçinin  başka bir veya iki bağlantısı olması şaşırtıcı olmaz. Üç bu bir yalnız kurt eylemi olabilir mi? Çok çok küçük bir ihtimal polis olduğu için, büyükelçinin programına erişebileceği için… Benim kişisel kanaatim, bunun yalnız bir kurt eylemi değil, organize, istihbari çalışması çok iyi yapılmış, bir stratejik suikasttır. 

İlgili Haberler